S-a anunțat testarea anti-COVID a elevilor în școli, însă pe banii cui? Ce a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

14 sept. 2021
178 Afișari
S-a anunțat testarea anti-COVID a elevilor în școli, însă pe banii cui? Ce a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Școala va începe în 8 noiembrie în București. Cîmpeanu: Vineri vom vedea în ce mod, care va fi adaptat realităților

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, a venit cu explicații importante legate de testarea anti-COVID a elevilor în școli. Acesta a explicat situațiile în care vor fi efectuate testele dar și cine va plăti pentru ele.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit o serie de declarații de presă în care a precizat modul în care vor fi gestionate testele anti-COVID în școli: când vor fi făcute elevilor acestea, dar și mai important – cine va plăti pentru ele.

 Sorin Cîmpeanu s-a declarat un susținător al cursurilor în format fizic

Acesta a declarat că menținerea școlilor deschide, cu prezența elevilor în bănci, reprezintă în acest moment o prioritate pentru autorități, deoarece este esențială reducerea pierderilor cauzate până acum de pandemie în procesul de educație. Mai mult, ministrul a precizat că statul va achita toate costurile pentru testele anti-COVID necesare pentru menținerea cât mai îndelungată a orelor în formatul offline, față în față, potrivit Digi24.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că nu se poate vorbi despre o obligativitate a testării elevilor până când rata de incidență nu va atinge pragul critic de 6 infectări la mia de locuitori.

„Sunt convins că situația poate fi puternic îmbunătățită din toate perspectivele.

Important este să putem gestiona în echilibru, să putem ține școală deschisă cu prezența fizică cât mai mult timp posibil.

Testarea elevilor se va aplică ori de câte ori apar cazuri simptomatice, contacți ai unor cazuri confirmare. Elevii nu se vor testa pe banii părinților. Nu există obligativitatea testării până la atingerea pragului de 6 la mie în localitate, există însă recomandare”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

61% din personalul din învățământ s-a vaccinat anti-COVID, a mai spus Cîmpeanu

Ministrul Educației a oferit o serie de precizări și în legătură cu situația vaccinării în rândul personalului din școli dar și asupra procentului de elevi ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Potrivit acestuia, circa 61% din personalul din educație s-a vaccinat deja împotriva noului coronavirus, fiind cea mai numeroasă categorie profesională la acest capitol. Între timp, ministrul a precizat că a fost depășit pragul de 15% de elevi vaccinați, dar și că această categorie de vârstă a prezentat un interes sporit în ultima perioadă – una din trei persoane vaccinate în ultimele zile la nivel național cu serul produs de Pfizer este elev.

„În ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi, am depăşit pragul de 15% proporţia elevilor vaccinaţi. Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe informații oficiale privind vaccinarea anti-COVID 19 și campania de națională de imunizare pot fi accesate pe platforma guvernamentală RoVaccinare.

Cookies