ARHIVA B365

S-a anulat greva la RATB

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB – URAC, Alexandru Mihalache, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele vor circula normal în zilele de 26 şi 27 martie, întrucât formaţiunea sindicală pe care o reprezintă nu este majoritară şi nu poate face grevă prin întreruperea activităţii.

„Va fi conflict de muncă, dar nu cu întreruperea activităţii. Vom organiza o pichetare sau vom face grevă purtând banderolă la mână”, a spus Mihalache.

Angajaţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti, nemulţumiţi de reducerea numărului de posturi, dar şi de salariile mari pentru funcţiile de conducere, ameninţau, în 7 martie, cu proteste în 26 şi 27 martie.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB – URAC declara atunci că 500 de vehicule nu vor circula în 26 şi 27 martie, între orele 6.30 şi 8.30.

Alexandru Mihalache spunea că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de „jaful din RATB, de salariile nesimţite ale şefilor”, dar şi de starea tehnică precară a vehiculelor din dotare, de lipsa pieselor de schimb şi punerea în pericol cu bună ştiinţă a siguranţei circulaţiei şi a publicului călător.

El mai spunea că angajaţii RATB sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a semnat un nou Contract Colectiv de Muncă, precizând că dacă nu se va semna, nu exclude declanşarea unei greve generale.

Sindicaliştii RATB au ameninţa şi în octombrie 2013 că vor opri activitatea, dar au renunţat la proteste.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button