S-a aflat de ce apa lacului din parcul IOR este roșie. Cine este de vină

12 mart. 2021
426 Afișari
S-a aflat de ce apa lacului din parcul IOR este roșie. Cine este de vină

La mai multe zile de la declanșarea acestei probleme, s-a aflat de ce apa lacului din parcul IOR este roșie.

Apele Române explică de ce apa lacului IOR este roșie. Autorităţile au reuşit să afle de ce apele lacului din parcul IOR din București s-au înroşit.

De vină este o algă roşie care a invadat lacul. Aceasta nu este toxică şi nu afectează calitatea apei sau fauna acvatică, notează AlephNews.

Apa lacului din parcul IOR s-a înroşit în luna februarie. Autorităţile au luat probe din apă şi au avut mai multe piste, inclusiv o poluare masivă.

Rezultatele analizelor făcute de specialiştii de la Apele Române arată, însă, că algele sunt de vină.

„Colegii de la Apele Române ne informează că au identificat prezenţa unei alge roşii pe nume Crysococcus, conform ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR din Bucureşti. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu, atunci când temperatura apei este până la 13 grade”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Mediului.

Alga descoperită în apele lacului bucureştean nu este de natură toxică. Prin urmare, prezenţa ei nu afectează nici calitatea apei şi nici fauna acvatică.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit și el în scandalul Lacului IOR, spunând că ”nu a ieşit nimic senzaţional în evidenţă”.

Cookies