Rusia intenționează să reia zborurile cu 52 de țări ”prietene”. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Mihail Mişustin

05 apr. 2022
345 Afișari
Rusia intenționează să reia zborurile cu 52 de țări ”prietene”. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Mihail Mişustin
Rusia intenționează să reia zborurile cu 52 de țări ”prietene”. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Mihail Mişustin. Sursa foto: Unsplash

Începând cu 9 aprilie, Rusia va relua zborurile către și dinspre 52 de țări ”prietene”. Măsura face parte din planurile de relaxare a restricțiilor împotriva covid-19, a declarat luni prim-ministrul Mihail Mişustin.

Rusia intenționează să reia zborurile cu 52 de țări ”prietene”

Astfel, Rusia intenționează să reia zborurile spre Africa de Sud, Argentina și alte ”țări prietene”, a anunțat Mihail Mișustin. Aceste țări prietene sunt cele care nu s-au alăturat valului de sancțiuni occidentale asupra Moscovei din cauza războiului izbucnit în Ucraina, conform Reuters. Amintim că, Rusia a interzis termenul „război”, iar termenul folosit este cel de „operațiune specială”.

În martie 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, Moscova a impus restricții dure de călătorie și, în prezent, multe încă sunt în vigoare. Însă, Rusia a extins pe parcurs lista țărilor care sunt considerate ca fiind sigure pentru călătoriile aeriene.

Printre aceste țări ”prietene” se numără și Algeria, China, Liban, Peru şi Pakistan.

De asemenea, prim-ministrul Mihail Mișustin a mai declarat că vor fi ridicate restricțiile de călătorie peste granița terestră dintre Rusia și China.

Țara condusă de Putin și-a închis spațiul aerian pentru companiile aeriene din 36 de țări, inclusiv cele 27 de state membre ale UE. Această măsură este un răspuns la sancțiunile legate de invazia din Ucraina, care vizează domeniul său aviatic.

Avioanele rusești sunt interzise în spațiul aerian al României

La data de 25 februarie 2022, România a decis să interzică orice avion rusesc în spațiul aerian al țării noastre.

Astfel, România, alături de alte state membre ale Uniunii Europene, au decis să interzică avioanele rusești în spațiul lor aerian, ca urmare a războiului izbucnit în Ucraina, la data de 24 februarie 2022.

În contextul acestui conflict din Ucraina, Guvernul României a decis să suspende Acordul între Guvernul RS România și Guvernul URSS în ceea ce privește transportul aerian civil, semnat la București la data de 22 decembrie 1976.

Cookies