ARHIVA B365

Atac dur al Rusiei,la adresa României, după declaraţiile lui Ponta privind UNIREA cu Moldova în 2018

Ministerul rus de externe a anunţat, marţi, că declaraţiile premierului Victor Ponta sunt iresponsabile şi inacceptabile. „Aşteptăm ca autorităţile din Republica Moldova să facă o evaluare adecvată a acestor declaraţii. Sperăm să urmeze o reacţie adecvată a UE”, a anunţat, marţi, ministerul rus de externe, subliniind că Moscova îşi exprimă îngrijorările faţă de declaraţia lui Victor ponta privind viitorul Republicii Moldova, anunţă Realitatea TV.

Pe 12 septembrie, Victor Ponta a declarat, la Alba Iulia, cu prilejul validării sale în cursa pentru alegerile prezidenţiale, că trebuie înfăptuită a doua mare unire în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918. 

„Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidenţial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău şi ne-a împărţit în aceşti zece ani şi adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este că românii să fie din nou uniţi. Vreau ca marea unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului şi al preşedintelui Victor Viorel Ponta”, a declarat Ponta, la Congresul PSD de vineri, potrivit obiectiv.info.

„Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru că, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a mai spus atunci Ponta.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button