Rusia a început bombardamentele în Kiev. Prima țintă a fost turnul de televiziune din oraș | VIDEO

01 mart. 2022
441 Afișari
Rusia a început bombardamentele în Kiev. Prima țintă a fost turnul de televiziune din oraș | VIDEO
Rusia a început bombardamentele în Kiev. Prima țintă a fost turnul de televiziune din oraș | VIDEO. Sursă foto: Captură YouTube/ The Telegraph

La scurt timp după ce a anunțat noi atacuri, Rusia a început bombardamentele în Kiev, marți după-amiază. Turnul de televiziune din capitala Ucrainei a fost prima țintă. Ministrul de Interne ucrainean a lansat un avertisment, la puțin timp după atac.

Rusia a început bombardamentele în Kiev

Turnul de televiziune din Kiev a fost prima țintă lovită de ruși, după anunțul privind invadarea capitalei Ucrainei, făcut marți după-amiază, de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

La scurt timp după atac, a fost lansat un avertisment de către ministrul de interne ucrainean.

„AVERTIZARE! Intrarea în hardware-ul radiodifuzorului de pe turnul TV. Pentru o vreme, canalele nu vor funcționa”, a transmis ministrul de interne ucrainean, potrivit antena3.ro.

De asemenea, după bombardarea turnului de televiziune din Kiev, ministerul de interne ucrainean a mai declarat că va fi inclusă, în viitorul apropiat, difuzarea de rezervă a unor canale.

Turnul de televiziune din Kiev este un important obiectiv de infrastructură şi comunicații.

Potrivit primelor informații, 5 persoane (civili) au fost ucise în urma atacului lansat asupra turnului de televiziune din Kiev.

Turnul de TV a fost atacat la puțin timp după ce Ministrul apărării din Ucraina a avertizat populația că Rusia se pregătește de lansarea unei operațiuni de propagandă, la scară largă, împotriva Ucrainei.

Oficialii ruși au transmis o declarație marți după-amiază, în care declarau că forțele lor se pregătesc să lanseze „lovituri de înaltă precizie” împotriva „centrelor tehnologice ale Serviciului de Securitate ucrainean” din Kiev. Tot oficialii ruși au declarat că aceste atacuri sunt efectuate pentru „prevenirea atacurilor informaționale împotriva Rusiei”.

Un convoi militar rusesc a ajuns la periferia Kievului

Un convoi militar rusesc imens, alcătuit din vehicule blindate, tancuri, artilerie remorcată, dar și alte vehicule logistice, a ajuns la periferia Kievului, conform imaginilor din satelit transmise de Maxar Technologies, potrivit sursei citate.

Convoiul militar masiv se întinde pe o lungime de 70 de kilometri.

„Kievul este special. Dacă protejăm Kievul, vom proteja statul. Aceasta este inima țării noastre și trebuie să continue să bată”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Cookies