RUSALII – LUNI, 9 IUNIE 2014 -ZI LIBERĂ DE RUSALII

de:
05 iun. 2014
0 Afișari
RUSALII - LUNI, 9 IUNIE 2014 -ZI LIBERĂ DE RUSALII

De Rusalii, a doua zi, luni, 9 iunie, este zi liberă pentru angajați, conform legii. Bucureștenii au mai multe activități de care se pot bucura în acest weekend prelungit, în această minivacanță. 

MERSUL TRENURILOR ÎN MINIVACANŢA DE RUSALII 2014. Cinci trenuri de călători vor fi introduse suplimentar în circulaţie de Rusalii, pe rutele Cluj Napoca – Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin – Timişoara Nord, şi Craiova – Petroşani, iar în 9 iunie nu vor circula unele trenuri de navetă.

Zeci de statui vivante vor face spectacol în Herăstrău, în weekend. PROGRAMUL EVENIMENTELOR 

RUSALII 2014. Târg de RUSALII 2014 la Muzeului Naţional al Ţăranului Român 

RUSALII 2014. Luni, 9 iunie 2014, românii au o zi liberă, deoarece atunci este cea de-a doua zi de RUSALII 2014. Sărbătoarea religioasă ortodoxă și ziua liberă oficială îi fac pe români să aștepte cu nerăbdare RUSALIILE 2014.

 Creştinii ortodocşi sărbătoresc RUSALIILE ÎN 2014, pe 8 și 9 iunie. Cele două zile sunt libere, conform legii, dar, deoarece prima zi de RUSALII este duminica, practic vorbim de o singură zi liberă pentru majoritatea angajaților, anul acest pe 9 iunie 2014. 

RUSALII 2014. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești (Șavuot), la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret. De aceea sărbătoarea creștină mai poartă denumirea de Cinzecime (în latină Pentecostes, în franceză Pentecôte, în germană Pfingsten, în maghiară Pünkösd etc.). 

În Vechiul Testament, Rusaliile sunt, la început, o sărbătoare agricolă de bucurie a evreilor, în care se oferă pârgă din roadele pământului (Ex 23, 16; Num 28, 26; Lv 23, 16), numită și „Sărbătoarea săptămânilor” Șavuot (Ex 34, 22; Lv 23, 15). Mai târziu, ajunge o aniversare a Legământului, care fusese încheiat la 50 de zile de la ieșirea din Egipt (Ex 19, 1-16).

RUSALII 2014: Și Rusaliile creștine au legătură cu Legământul, fiind o sărbătoare a încheierii lăuntrice a Noului Legământ al harului și iubirii, prin coborârea Sfântului Duh. Rusaliile reprezintă și consacrarea solemnă a Bisericii întemeiate de Iisus Hristos. Duhul Sfânt nu este dăruit numai Bisericii în ansamblu, ci și fiecărui creștin în parte, cu darurile sale (cf. Gal 5, 22). Minunea Rusaliilor de la Ierusalim se continuă în Biserică, aducând rod în taina Sfântului Mir. De aceea, Rusaliile sunt și o sărbătoare de mulțumire pentru harul Mirului.

Semnificația Rusaliilor creștine mai poate cuprinde următoarele aspecte:

revărsarea eshatologică a Duhului Sfânt (cf. Ioel 3, 1-5, citat de Petru în cuvântarea sa din Fapte 2)
încununarea Paștelui lui Hristos, prin revărsarea Duhului asupra apostolilor
adunarea comunității mesianice, potrivit profețiilor
deschiderea Bisericii către toate popoarele
începutul misiunii

RUSALII

Cookies