Rus: Am aprobat o contribuţie suplimentară de 7 mld. € de la buget pentru Master Planul de Transport

de:
10 mart. 2015
0 Afișari
Rus: Am aprobat o contribuţie suplimentară de 7 mld. € de la buget pentru Master Planul de Transport

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a întâlnit marți cu Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Crețu. Ministrul Transporturilor a precizat că a fost finalizată lista de proiecte pentru toate domeniile de transport: rutier, aerian, feroviar, naval și centre multimodale, respectând criteriile economice, sociale și de mediu, impuse de Comisia Europeană, astfel încât să avem un document – Master Planul General de Transport- care să răspundă nevoilor de dezvoltare economică a României, se precizează într-un comunicat de presă remis B365.ro.

„Am aprobat în Guvern o contribuție suplimentară de la Bugetul statului, atât cât spațiul fiscal permitea, 7 mld. de euro, ca să putem genera un număr cât mai mare de proiecte începând din acest an, bazându-ne pe o structură financiară de 25% bani europeni, 15% cofinanțare de la Bugetul de stat – până la 20%, diferența până la 100% fiind asigurată din credite BEI BERD. Am discutat cu BEI și cu BERD din faza zero de structurare a proiectelor, să utilizăm și expertiza lor, să nu avem probleme legate de unele din criteriile pe care Comisia Europeană le impune. Sunt optimist că vom reuși să parcurgem calendarul propus și foaia de parcurs a MPGT, structura lui e una rezonabilă și acest lucru va permite ca România să fie un mare șantier începând din acest an, pe toate tipurile de transport”, a declarat Ioan Rus.

La rândul său, Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Crețu, a arătat că „Master Planul General de Transport reprezintă o precondiție pentru accesarea fondurilor Uniunii Europene pentru marile proiecte de transport în perioada 2014-2020. O condiție normală înainte de a porni la drum e să avem o hartă și să știm care sunt traseele pe care putem merge. Această hartă, acest Master Plan, nu se referă doar la actuala perioada de finanțare, la următorii 7 ani, ci se referă la dezvoltarea economică a României pentru următorii 15-20 de ani”.

Cookies