ARHIVA B365

Rugby, nu doar fotbal! FOTOGALERIE

V-aţi imaginat vreodată că în România există competiţii sportive unde se stă pe scaune, se bea bere, se aplaudă atunci când adversarii înscriu iar în tribune suporterii fac valuri? Eu nu! Și dacă nu ajungeam la meciul de rugby România – Spania rămâneam cu o impresie proastă (pe care o generalizasem) despre ceea ce se întâmplă pe arenele sportive autohtone. Am fost pe Giuleşti, Ghencea, Ștefan cel Mare şi pe vechiul Lia Manoliu, însă spectacol ca pe Arcul de Triumf, nu mi-a fost dat să văd. E drept, şi băieţii noştri au făcut artă cu balon oval – nu mai puţin de nouă eseuri dar şi un total de 64 de puncte faţă de spanioli, care au avut doar 8.

Începutul meciului a fost impresionant – un moment de reculegere pentru victimele seismului din Japonia(timp în care nu s-a auzit nici musca) şi imnul României cântat de o puştoaica de vreo şapte ani din Galaţi cu o voce teribilă, care a făcut să amuţească tot stadionul. Cele două momente au avut evectul scontat pentru că şi cei peste 2000 de oameni care au fost prezenţi  fac parte din altă categorie de suporteri.

Până şi susţinătorii fanatici ai naţionalei de rugby sunt diferiţi faţă de cei din fotbal. Împrăştiaţi ici-colo prin tribune, aceştia au dat dovada de un umor senzaţional cât au strigat lozinci de încurajare. Și Stejărel, mascota echipei naţionale, a făcut spectacol, dar fără să vrea. A luat un fanion de pe marginea terenului în zona sensibilă şi era cât pe ce să întrerupă trasmisia GSP TV dupa ce s-a împiedicat de cablurile camerelor de filmat.

Spectacolul a durat prea puţin din punctul meu de vedere. Cert e că m-am trezit în tramvai, în drum spre casă, trecând prin faţa unui stadion din Capitală, cu puţin timp înaintea unui meci din ligă. Pe scări se îngrămadiseră să coboare suporterii care umpluseră tramvaiul cu coji de seminţe în timp ce afară, la intrarea în stadion, bişniţarii cu cefe groase încercau să vândă ultimele bilete.

P.S. Cu aceasta ocazie doresc să salut redacţia de sport a Pro TV-ului. N-am aflat nimic la ştirile sportive despre rezultatul naţionalei de rugby. În schimb am fost informat temeinic cu privire la accidentarea lui Tănase, care a căzut în baie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button