ARHIVA B365

Rudel Obreja, arestat la domiciliu pentru încă 30 de zile

Rudel Obreja este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu.

Judecătorul de Cameră preliminară a decis să admită propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestului la domiciliu pentru încă 30 de zile, începând cu 3 mai până în 1 iunie, inclusiv, scrie mediafax.ro.

Pe de altă parte, magistratul de la TB a respins cererea fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box de înlocuire a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Decizia luată miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 48 de ore.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 5 martie, schimbarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Obreja cu arestul la domiciliu.

Obreja nu poate părăsi locuinţa, fără permisiunea instanţei şi este obligat să se prezinte în faţa procurorilor sau judecătorilor ori de câte ori este chemat.

Rudel Obreja a fost arestat preventiv în 5 februarie, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

Obreja spunea, în 13 februarie, că denunţătorul din dosarul său este Sorin Ovidiu Vîntu, iar cauza ar fi urmarea unei „înscenări” a acestuia. Obreja arăta că ar fi fost ameninţat cu moartea de către Vîntu. „Cu moldovenii lui a spus că îmi ia gâtul”, afirma fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denunţător un milion deeuro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB ” a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului”. Hotărârea avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, a precizat DNA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button