Recitalul pianistului Murray Perahia, din cadrul Festivalului Enescu, afectat de Gala Folk You

de:
06 sept. 2015
1 Afișari
Recitalul pianistului Murray Perahia, din cadrul Festivalului Enescu, afectat de Gala Folk You

Organizatorii Festivalului Internaţional „George Enescu” au cerut scuze publicului prezent sâmbătă la recitalul susţinut de Murray Perahia, unul dintre cei mai importanţi pianişti din lume, la Ateneul Român, „pentru zgomotul inacceptabil care s-a auzit din Piaţa Enescu”, informează Mediafax.ro.

„Organizatorii Festivalului Enescu au solicitat rezervarea spaţiului din Piaţa Enescu pentru toată durata Festivalului, pentru a preveni astfel de situaţii, însă nu au primit aprobare. În timpul recitalului, organizatorii Festivalului Enescu au încercat să îi convingă pe cei care făceau probe de sunet pentru evenimentul din Piaţa Enescu să se oprească şi să le reia după încheierea concertului de la Ateneu, dar solicitarea lor nu a fost acceptată, pe motiv că ‘există autorizaţie'”, au spus organizatorii Festivalului Enescu, într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al evenimentului.

În acelaşi timp cu recitalul lui Murray Perahia, în Piaţa Enescu, de lângă Ateneul Român, a avut loc Gala Folk You! Florian Pittiş, organizată în cadrul Zilelor Bucureştiului.

Mai multe persoane prezente la recitalul celebrului pianist s-au plâns ulterior pe reţelele de socializare de faptul că evenimentul a fost perturbat de zgomotul care se auzea din Piaţa Enescu. Acestea au criticat faptul că autorităţile locale au autorizat organizarea unui alt eveniment muzical lângă Ateneul Român chiar în acelaşi timp cu recitalul din cadrul Festivalului Enescu.

Recitalul lui Murray Perahia de la Ateneul Român s-a desfăşurat cu casa închisă.

Cookies