Rovana Plumb: Salariații vor beneficia de creșterea salariului minim pe economie de la 1 iulie

de:
30 iun. 2015
0 Afișari
Rovana Plumb: Salariații vor beneficia de creșterea salariului minim pe economie de la 1 iulie

„Cele 300.000 de familii cu familii din România am reglementat modul de primire a alocațiilor sociale, astfel încât aceasta să rămână în cuantum egal. Respectarea acordului cu partenerii sociali din sistemul de educație. 60.000 cadre nedidactice care vor beneficia de o majorare a asalariiilor cu 12% de la 1 august. Stabilirea regimului juridic privind lucrătorii detașați. În urma controalelor să nu mai fie niciun fel de interpretare eronată”, a declarat Rovana Plumb, marți, într-o conferință de presă la Guvern.

Salariile personalului nedidactic vor fi majorate cu 12% printr-o ordonanţă introdusă pe agenda şedinţei de marţi a Guvernului, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb. De drepturile salariale majorate vor beneficia 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar, potrivit notei de fundamentare a proiectului. 

Guvernul a aprobat și modificarea Legii venitului minim garantat şi decuplarea alocaţiilor copiilor de veniturile obţinute de membrii familiei, nivelul ajutorului social fiind calculat în prezent în funcţie de suma acestor venituri, ceea ce reduce beneficiul social ca efect al dublării alocaţiei de la 1 iunie.

Guvernul a introdus pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de marti 10 proiecte de ordonante de urgenta. Unul dintre ele face referire la modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala. Este posibil ca acesta sa limiteze in regim de urgenta arestul la domiciliu. Reamintim ca luni Senatul a votat ca arestul la domiciliu sa fie de maxim 30 de zile in cursul judecatii si de maxim 180 de zile in cursul urmaririi penale, fiind rezolvata astfel problema neconstitutionalitatii articolului din Codul de Procedura Penala privind aceasta masura. Un alt proiect face referire la acordarea unor finantari nerambursabile de 90,8 milioane de euro catre OMV Petrom si de 28 de milioane de euro catre Complexul Energetic Oltenia, scrie hotnews.ro.

Cookies