Rovana Plumb și-a înmatriculat mașina în Bulgaria, fentând o taxă dată în mandatul său

de:
20 oct. 2014
0 Afișari
Rovana Plumb și-a înmatriculat mașina în Bulgaria, fentând o taxă dată în mandatul său

Reporterii României libere au fotografiat autoturismul chiar în curtea casei Rovanei Plumb. Mai mult, șoferul familiei a confirmat că vehiculul, care are în prezent numere de înmatriculare de Ruse, este utilizat de către fiul demnitarei, iar mai mulți martori au povestit că același Audi Q7 mai este folosit și de soțul fostului ministru al Mediului. Cu toate acestea, Rovana Plumb a negat că ar deține autoturismul în cauză.

Autoturismul Audi Q7 pe care-l folosește familia Plumb a fost cumpărat în 2008 și a apărut în declarațiile de avere ale Rovanei Plumb în 2012 și 2013. Pentru că, între timp, mașina a fost înmatriculată în Bulgaria, schimbându-și în acte proprietarul, după cum se obișnuiește în astfel de cazuri, autoturismul apare în noua declarație de avere din vara lui 2014 ca fiind înstrăinat.

În 2012, Rovana Plumb a renunțat la poziția de europarlamentar pentru a deveni ministru al Mediului în Guvernul Victor Ponta. Tot atunci au început primele demersuri pentru modificarea taxei de poluare impusă mașinilor aduse în România din Uniunea Europeană, după ce statul român pierduse mai multe procese pe această temă. Aflată la conducerea Ministerului Mediului, Rovana Plumb a înlocuit taxa de primă înmatriculare cu timbrul de mediu, care a intrat în vigoare din 15 martie 2013.

În forma actuală, orice cumpărător al unui autoturism este obligat de statul român să plătească o taxă de poluare indiferent dacă mașina este adusă din UE sau este deja înmatriculată în România înainte de 2007. Însă printre cei care nu respectă această reglementare este chiar Rovana Plumb.

„E un Audi Q7. Nu l-am înmatriculat încă, circul cu numere roşii pentru că trebuie să îndeplinesc toate criteriile legistaţiei din România, în sensul de a achita timbrul de mediu. Eu sunt prima care trebuie să respecte legislaţia şi desigur că-l voi achita”, a afirmat, anul trecut, Rovana Plumb, pentru Realitatea TV.

Informații și fotografii deținute de „România liberă” arată însă că fostul ministru al Mediului, în prezent ministrul Muncii în Guvernul Ponta, nu s-a ținut de cuvânt. Audi-ul Q7, pe care îl folosesc mai ales soțul și fiul ei, a fost înmatriculat în Bulgaria, la Ruse. În țara vecină, nu există taxa de mediu, iar mulți români folosesc metoda pentru a-și înmatricula mai ieftin mașinile aduse din Occident și pentru a scăpa astfel de împovărătoarele taxe impuse de statul român.

Cookies