ȘTIRI

Romsilva: În toamnă începem plantarea perdelelor forestiere de-a lungul autostrăzii A2

În 26 martie, terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 23 hectare au fost transferate de Guvern din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesiunea firmei A&SInternational 2000 în administrarea Romsilva, pentru realizarea unor perdele forestiere de protecţie a autostrăzii Bucureşti-Constanţa.

Adam Crăciunescu a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Bucşani, în Dâmboviţa, că Romsilva, prin Direcţia Silvică Ialomiţa, preia aceste terenuri efectiv în termen de 30 de zile, iar în toamnă se va face plantarea pe această suprafaţă, între braţul Borcea şi braţul Măcin sau Dunărea Veche, informează Mediafax.ro.

El a mai menţionat că Romsilva a terminat campania de împădurire de primăvară din acest an în zonele de câmpie şi mai are de făcut plantări, în acest moment, în zonele de munte.

Totodată, pestru desfăşurarea programului de realizare a perdelelor forestiere de protecţie de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale, au fost notificaţi proprietarii de terenuri să permită plantarea pe proprietăţile lor, iar în cazul celor care nu vor dori Romsilva va face expropriere pentru utilitate publică, a mai spus Crăciunescu.

Însă, acolo unde Romsilva nu va prelua terenul respectiv, plantarea se va face de către firme specializate în îmbunătăţiri funciare, desemnate prin licitaţie, şi nu de către regie, a precizat Crăciunesc.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button