Romprest va ridica mai rar gunoaiele din Sectorul 1. Primăria are datorii de 10.5 milioane de lei

16 oct. 2022
284 Afișari
Romprest va ridica mai rar gunoaiele din Sectorul 1. Primăria are datorii de 10.5 milioane de lei
Romprest va ridica mai rar gunoaiele din Sectorul 1. Primăria are datorii de 10.5 milioane de lei / Sursă foto: Agerpres

Un nou scandat privind gunoaiele a început în Sectorul 1 al Capitalei. Romprest a anunțat că va diminua prestația serviciilor din cauza datoriilor pe care Primăria Sectorului 1 nu le-a achitat.

Romprest va ridica mai rar gunoaiele din Sectorul 1

Situația petrecută în Sectorul 1 anul trecut, când străzile erau pline de gunoaie, s-ar putea repeta, conform Antena 3.

Companie ce se ocupă de salubrizarea S1, Romprest, a anunțat că datoriile administrație publice sunt atât de mari încât s-a luat decizia de a diminua prestația serviciilor.

Romprest va presta programe de salubrizare stradală cu frecvențe diminuate, începând cu data de 16.10.2022, ora 7.00. Programul de prestație diminuat va fi transmis în data de 15.10.2022 către Poliția Locală Sector 1 – Direcția control urban, a transmis compania.

Datoriile pe care primăria le-a acumulat reprezintă facturile pentru lunile iulie și august 2022. Cuantumul total al acestora este de peste 10.5 milioane de lei, iar termenul de scadență a fost depășit cu mai multe de 30 de zile.

„Nu mai există pericol să fie din nou gunoiul pe străzi”

Vlad Voiculescu, președintele USR București, a transmis următorul mesaj referitor la situația gunoaielor din Sectorul 1:

După o săptămână de atacuri politice la adresa primarului S1 Clotilde Armand, acum se trece la nivelul următor: Romprest amenință că nu va mai ridica gunoiul lăsat de populație pe străzi și nu va mai mătura stradal începând de mâine. A naibii coincidență

Primarul Sectorului 1 a răspuns la declarația acestuia și a transmis că nu există nici un pericol ca gunoiul să se strângă iar pe străzile din aria pe care o administrează.

Sigur că e doar o „coincidență”. Însă aș vrea să stați liniștiți și să știți că nu mai există pericol să fie din nou gunoiul pe străzi, a declarat Clotilde Armand.

Cookies