Romprest reacționează după ce Armand spunea că nu există un contract valid. Compania vine cu altă decizie judecătorească

11 iun. 2021
210 Afișari
 Romprest reacționează după ce Armand spunea că nu există un contract valid. Compania vine cu altă decizie judecătorească

Compania Romprest reacționează după ce Clotilde Armand anunța joi seară, cu două sentințe judecătorești drept dovadă, că nu există un contract valid în Primăria Sector 1 și compania de salubritate. Se pare totuși că sentințele anulau doar procedura de atribuire a contractului.

Informațiile transmise de Clotilde Armand pe Facebook au fost vineri contrazise de Romprest, într-un comunicat de presă, alături de o deciziei definitivă a instanței care ar demonstra că acest contract este valid.

Clotilde spunea joi că acest contract nu există

Primarul Sectorului 1 a postat joi pe pagina de Facebook, cu titlul de ”bombă”, două sentințe judecătorești din anul 2007, din care reieșea că ” acest contract a fost încheiat fraudulos și a fost anulat”, referindu-se la contractual în derulare cu Romprest, le puteți vedea mai jos.

Societate de salubritate face publice însă deciziile finale ale instanțelor, potrivit cărora contractual din Primăria Sector 1 și Romprest este perfect valid.

Romprest vine cu precizări

Romprest a recționat și a venit cu precizări după anunțul lui Clotilde Armand.

”Acțiunile respective au avut ca obiect anularea unor documente din procedura de atribuire a contractului pe care Romprest îl prestează de 12 ani în Sectorul 1. Aceste așa-zise detalii mai puțin cunoscute au fost de fapt subiecte de presă la vremea respectivă, fiind aduse în atenția publică în mod repetat. O dată cu soluționarea definitivă a cauzei supuse judecății,acest subiect a fost epuizat de presă.” spune Romprest într-un comunicat.

Ar exista o hotărâre judecătorească definitivă

Compania de salubritate precizează că există o hotarâre judecătorească definitivă care soluționeaza irevocabil speța respectivă.

Concret, ”la acțiunea promovată de Autoritatea de tutela, A.N.R.M.A.P. (astazi A.N.A.P), Tribunalul București s-a pronuntat asupra acestei împrejurări, a constatat tardivitatea acțunii, a respins definitiv această actiune și a consfintit ca acest contract este valabil, prin Sentinta civilă 3695 din 11.12.2009. Recursul formulat a fost de asemena respins prin decizie irevocabilă, de către Curtea de Apel Cluj, prin Decizia 3325 din 14.12.2010.

Înalta Curte de casație si Justitie a statuat, prin Decizia 3933 din 2011, caracterul valabil al contractului de delegare” anunță societatea de salubritate.

Anunțul lui Clotilde Armand de pe Facebook

„Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine.

Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu?

Explicația lui Clotilde Armand

Haideți să vă explic ceva de neînchipuit:

Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.

Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.

Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta.

Rămân acum întrebările mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției?

Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede”, a scris Clotilde Armand pe Facebook joi seară.

Armand contestă cererea Romprest privind executarea silită

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, după ce instanţa a admis solicitarea operatorului de salubritate, potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis, joi.

Cookies