Romprest continuă scandalul cu Clotilde Armand privind gunoiul din Sectorul 1. Compania a suspendat contractul de salubrizare

02 iun. 2021
138 Afișari
Romprest continuă scandalul cu Clotilde Armand privind gunoiul din Sectorul 1. Compania a suspendat contractul de salubrizare

Romprest continuă scandalul cu primarul sectorului1, Clotilde Armand, privind gunoiul. Compania a anunțat marți că a suspendat contractul de salubrizare încheiat cu primăria pentru neplata facturilor.

Continuă războiul dintre Clotilde Armand şi Romprest după ce compania a anunţat că va sista strângerea gunoaielor din cauza neplăţii facturilor conform contractului.

Astfel, bucureștenii din centrul Bucureștiului vor rămâne iar cu munţi de gunoaie, după ce primăria condusă de Clotilde Armand a refuzat să plătească serviciile prestate. Romprest mai spune că nici contractul cu depozitul Iridex nu a fost prelungit, de data asta de Primăria București, condusă de Nicușor Dan, astfel că gunoaiele nu mai pot fi duse acolo.

Anunțul Romprest privind sistarea serviciilor de salubrizare

”Compania Romprest Service SA vă aduce la cunoștință că operatorii stațiilor de sortare/tratare a deșeurilor colectate și transportate de către Romprest au limitat activitatea începând cu dată 22.05.2021, iar începând cu 01.06.2021 au suspendat integral activitatea, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.

Totodată, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de către Primăria Municipiului București, iar Autoritatea contractantă, căreia îi revine această obligație legală, nu a dispus o soluție alternativă, până la acesta dată, deși a fost notificată în mod repetat în acest sens, încă din dată de 09.04.2021. Astfel, începând cu dată de 01.06.2021, deșeurile care nu mai necesită tratare și sunt colectate separat de către Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat și agreat de către Autoritatea contractantă, prin urmare deșeurile respective nu mai pot fi colectate.

În consecință, programele curente de colectare a deșeurilor vor înregistra întârzieri și modificări, dictate de adaptarea la situația (sperăm temporară) de imposibilitate de a preda deșeurile colectate separat, atât cele generate de populație și instituțiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1, cât și cele rezultate din operațiunile de salubrizare stadala și salubrizarea depozitelor necontrolate de deșeuri.”, anunță Romprest într-un comunicat de presă.

Cookies