Romprest anunță că va ridica gunoiul din Sectorul 1. Clotilde Armand depune plângere penală pentru șantaj

06 iun. 2021
116 Afișari
Romprest anunță că va ridica gunoiul din Sectorul 1. Clotilde Armand depune plângere penală pentru șantaj

Romprest a anunțat sâmbătă seara că reîncepe ridicarea gunoiului abandonat de aproape o săptămână pe străzile Sectorului 1 din Capitală. Operatorul de salubritate a declarat că trei firme de salubritate și-au pus la dispoziție stațiile lor de sortare, dar în limita capacității. În același timp, Clotilde Armand a anunțat că va depune plângeri penale împotriva Romprest pentru șantaj.

Romprest anunță că va ridica gunoiul din Sectorul 1

Romprest a anunțat sâmbătă seara că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar operatorul din Sectorul 1 al Capitalei va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate.

Partenererii contractuali ai companiei spun că vor permite accesul în stația de sortare, dar în limita capacității lor, al mașinilor încărcate cu deșeurile din Sectorul 1, „urmând ca diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”, potrivit unui comunicat transmis de Romprest.

Romprest spune că o să mobilizeze imediat resursele pentru a începe colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate i-a fost interzis.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Clotilde Armand depune plângere penală pentru șantaj

Tot sâmbătă seara, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că va depune plângere penală împotriva Romprest.

„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare și administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitatea să fie ridicată licența acestui operator”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a mai spus că va solicita Consiliului Local Sector 1 și în justiție rezilierea contractului cu operatorul, potrivit Digi24.

Cookies