Romprest anunță că va colecta și va stoca gunoaiele de la cele 4 spitale de urgență din Sectorul 1

04 iun. 2021
138 Afișari
Romprest anunță că va colecta și va stoca gunoaiele de la cele 4 spitale de urgență din Sectorul 1

Compania de salubrizare Romprest, responsabilă cu gestionarea deșeurilor din Sectorul 1, a anunțat că va colecta și va stoca pentru o perioadă de timp deșeurile de la cele patru unități spitalicești de urgență aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1.

Criza gunoiului din Sectorul 1 continuă. Romprest, compania de salubrizare responsabilă cu gestionarea deșeurilor din Sectorul 1, a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că va ridica și va stoca temporar deșeurile provenite de la cele patru spitale de urgență de pe suprafața sectorului cu pricina. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

„În condițiile în care operatorii autorizați ai activităților de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea, din cauza faptului că Autoritatea contractantă nu a achitat serviciile prestate, situație care a dus la blocarea capacităților de colectare și transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 și deci la imposibilitatea de a presta,

Compania Romprest Service SĂ anunță că va face efortul de a colecta și stoca temporar, pentru o perioada limitată, deșeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică – Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, unități sanitare aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1.”, a transmis conducerea Romprest, potrivit Gândul.

Conducerea Romprest recomandă Consiliului Local să achite restanțele, pentru ca situația să nu escaladeze

Compania de salubrizare Romprest a transmis Consiliului Local Sectorul 1 să achite plățile restante, pentru a se evita astfel o eventuală escaladare a situației, și implicit, o agravare a actualei crize a gunoaielor din sector.

„Facem apel la Consiliul Local al Sectorului 1, partenerul contractual, de a înțelege importantă derulării în regim de continuitate a activităților serviciului de salubritate și de a debloca plățile restante față de operatorul de salubritate, evitând astfel escaladarea acestei situații”, au mai spus oficialii Romprest.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, s-a implicat în scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că ia în calcul propunerea primarului de sector, Clotilde Armand, care a propus Consiliului Local instaurarea stării de alertă, pentru a rezilia contractul în vigoare cu Romprest și pentru a găsi un alt contractor pentru serviciul de salubritate, însă pentru acest lucru trebuie să fie analizat gradul de pericol la care sunt expuși locuitorii Sectorului 1.

„Analizăm posibilitatea de a fi de acord cu declanșarea unei stări de alertă la nivel local, în Sectorul 1. starea de alertă ar fi motivată de situația cu deșeurile neridicate de la populație, de prestatorul de servicii.

În acest moment, am luat legătura cu factorii de decizie pe parte sanitară și de mediu, am solicitat și DSP și DSVSA și Gărzii de Mediu să facă o analiză, să ne prezinte analiza respectivă și drept urmare în funcție de ceea ce zic și dumnealor, putem să răspundem Sectorului 1 dacă este sau nu cazul să dăm curs unei astfel de solicitări”, a declarat Alin Stoica.

De asemenea, Stoica a precizat faptul că nu se pune problema ca Instituția Prefectului să acționeze ca mediator, și că nu poate să își dea cu părerea deoarece nu a studiat contractul de prestare servicii.

„Nu vreau să intru în discuţia aceasta comercială, pentru că nu ştiu situaţia de fapt, nu am analizat dosarul din punct de vedere juridic. Instituţia Prefectului trebuie să se uite, aşa cum am spus, la situaţia de fapt şi, dacă există sau nu o ameninţare, în funcţie de asta poate să ia o decizie faţă de solicitarea pe care a făcut-o Sectorul 1. Nu acţionăm nici că mediator, nici că instanţă”, a mai spus Prefectul Capitalei.

Cookies