ROMEXPO va caza refugiații din Ucraina. Cum se va transforma cel mai mare centru expozițional din București. Capacitatea va fi de 2.000 de paturi

08 mart. 2022
470 afișări
ROMEXPO va caza refugiații din Ucraina. Cum se va transforma cel mai mare centru expozițional din București. Capacitatea va fi de 2.000 de paturi
Sursa FOTO: Facebook Romexpo, arhivă

UPDATE: ROMEXPO va deveni centru pentru refugiații din Ucraina. CGMB a adoptat, marți, 8 martie, propunerea de transformare a pavilionului central în centru de cazare și de masă pentru ucraineni.

Primăria Capitalei a propus ca ROMEXPO, centrul expozițional al Bucureștiului, să se transforme într-un mare centru de refugiați. Inițiativa trebuie mai întâi votată de consilierii din CGMB, ședință care are loc astăzi, 8 martie. Conform parteneriatului, municipalitatea se oferă să asigure cheltuielile cu utilitățile, paza, curățenia, amenajarea și dotările necesare realizării proiectului, iar Romexpo pune la dispoziție spații cazarea refugiaților din Ucraina. În proiect sunt prevăzute paturi pentru 2.000 de persoane.

Transformarea Romexpo în centru de refugiați va presupune în principal amenajarea pavilionului central, care va avea 200 de mese, 1.500 de scaune, 2.000 de paturi de campanie.

În plus față de reamenajarea ROMEXPO, Primăria Generală va solicita Guvernului emiterea unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în Sos Odăi 470 Sectorul 1 pentru a fi destinat construirii unui depozit adecvat stocării materialelor de intervenție în situații de urgență, cu posibilitatea amenajarii de accese și platforme de garare pentru auto de mare tonaj.

 

Cookies