ARHIVA B365

Românul care și-a construit moschee în județul Neamț: „Eu nu sunt Charlie”

„Este o moschee, mai mult decat un loc de rugaciune. Aici va fi inima comunitatii”, spune Daniel Caniparu, de 48 de ani, care locuieste intr-un sat de langa Roman, potrivit ziare.com.

Barbatul a marturisit ca gestul sau a starnit si reactii negative, dar el nu se teme, pentru ca este un om „revolutionar”.

„Dar eu sunt revolutionar si nu ma tem. Nu primesc ‘decat’ 5-6 telefoane pe zi, chiar si in toiul noptii, de amenintare si de injuraturi. Eu nu ma schimb, insa. Mi-am pastrat numele, chiar daca am trecut la alta religie. Unii musulmani imi spun ‘Ahmed’ sau ‘Ahmed cel rau’. Dar numele meu este Daniel, nu trebuie sa te cheme ca pe un musulman ca sa fii unul”, a declarat acesta.

Caniparu a construit moscheea din donatii in bani sau materiale, care au venit de la musulmani din Romania sau din strainatate. Barbatul tine predici in lacasul de cult si sustine ca oricine este binevenit.

„Eu port discutii cu oamenii, oricine e binevenit. Nu am o zi speciala in care sa tin slujba. Pot fi gasit oricand aici. Decat sa ia oamenii informatii de cine stie unde, mai bine sa vina sa intrebe. Eu le stau la dispozitie. Le explic cu bucurie”, a precizat el.

„Sunt revoltat ca media nu spune nimic despre moscheile bombardate, despre copiii raniti, despre femeile atacate, despre oamenii ucisi. Aceste acte sunt la fel de adevarate si de grave precum cele care se intampla celor de alta credinta. Daca victimele sunt musulmane, sunt mai putin importante?”, a continuat Caniparu.

Romanul convertit la islam a vorbit si despre atentatele din Paris, spunand ca el nu se identifica cu fenomenul „Je Suis Charlie”.

„Eu nu sunt Charlie. Nu pot spune asta nici macar din solidaritate, orice ar fi. Cum sa fii de acord cu batjocorirea celor sfinte? Dar asta nu inseamna ca aprob violenta si crimele. Islamul este o religie a pacii, a indurarii, a iubirii de aproape. Viata este sfanta in religia musulmana”, a spus barbatul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button