Probabil, una dintre cele mai scumpe excursii în Târgu Jiu: o șoferiță din București a trecut cu mașina pe sub Poarta Sărutului. Nu a durat mult până a fost prinsă de polițiști și amendată.
Ghinion pentru o șoferiță din București. Femeia a pătruns cu autoturismul în Parcul Central din Târgiu Jiu și a trecut pe sub Poarta Sărutului. Ulterior, s-a apropiat și de Masa Tăcerii.
Polițiștii locali din Târgu Jiu au prins-o în fapt pe femeie și au amendat-o cu suma de 1.000 de lei. Mașina era înmatriculată pe București, potrivit imaginilor publicate de autorități pe Facebook:
Cel mai probabil, femeia nu a știut că este complet interzis să te apropii cu vreun autoturism de operele de artă. Astfel, aceasta a intrat cu mașina în parc și s-a oprit abia în capătul aleii.
Mai multe persoane au fost uimite de gestul femeii. Ei au fost cei care au sunat la 112 pentru a reclama fapta șoferiței.
Iată ce a transmis Poliția Locală Târgu Jiu despre acest eveniment:
Persoana care a pătruns astăzi cu un autoturism în Parcul Central, pe Aleea Scaunelor, a fost sancționată de polițiștii locali cu suma de 1000 de lei, fiind escortată în afara parcului.
A fost aplicată amenda maximă, conform HCL nr. 337/2023.
Parte a tripticului monumental de la Târgu-Jiu, împreună cu Masa Tăcerii și Coloana Infinitului, Poarta Sărutului este una dintre cele mai faimoase sculpturi în piatră ale lui Constantin Brâncuși. Ansamblul a fost ridicat în semn de omagiu pentru eroii gorjeni ce și-au pierdut viața pe front în Primul Război Mondial, potrivit tactileimages.org.
Monumentul a fost inaugurat la data de 27 octombrie 1938 și are dimensiunile de 6,45 m lățime, 5,13 m înălțime și 1,69 m grosime, fiind construit din piatră de Banpotoc.
Simbolistica operei este una aparte și totodată, paradoxală. Sărutul reprezintă iubirea, iar iubirea reprezintă viața. În acest caz, lucrurile stau diferit. Poarta Sărutului în sine simbolizează trecerea spre o altă viață.
Te-ar putea interesa și: