Românii vor din ce în ce mai mult case în zona București – Ilfov. Interesul a crescut cu 12% în ultimul an

16 nov. 2021
517 Afișari
Românii vor din ce în ce mai mult case în zona București - Ilfov. Interesul a crescut cu 12% în ultimul an
Românii vor din ce în ce mai mult case în zona București - Ilfov. Interesul a crescut cu 12% în ultimul an. sursa foto: pixabay.com

Românii vor din ce în ce mai mult o casă în zona București - Ilfov, atenție, casă și nu apartament. Deja se vede un trend ascendent în această privință încă din perioada lockdown-ului de anul trecut când oamenii nu aveau voie să iasă din casă fără un motiv întemiat. Doar în ultimele luni din 2021 interesul pentru o casă s-a mărit cu 12%. Mai mult, în creștere este și dorința de a deține un teren pentru o eventuală construcție.

Un studiu recent, realizat de platforma de anunțuri arată că interesul românilor pentru achiziţionarea unei case în zona Bucureşti – Ilfov a crescut cu vreo 12% doar în primele zece luni ale anului 2021, în comparație cu situaţia înregistrată în 2020, când trendul era oricum în creștere. De asemenea, preferinţa pentru terenuri construibile s-a majorat și ea cu 24%, mai arată informațiile centralizate de reprezentanţii platformei Lajumate.ro.

Numărul de case tranzacționate în 2021  a crescut cu 34.6% față de anul trecut

Conform studiului, informațiile vin din statistica Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) pe ultima perioadă. Astfel, în 2021, din ianuarie și până în prezent, numărul de case tranzacţionate în Bucureşti – Ilfov a fost de 166.390, cu 34,6% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2020.

„Comparând preferinţele bucureştenilor pentru case şi pentru terenuri construibile, cele din urmă au fost alese cu prioritate şi pe parcursul anului curent. Acest lucru se datorează preţului mai accesibil pe de o parte, proprietarul putând să îşi construiască o casă în ritmul său sau pe măsură ce face rost de bani. Pe de altă parte, achiziţionarea unui teren îi oferă cumpărătorului posibilitatea de a-şi construi propria casă care să îi îndeplinească toate criteriile. Interesul crescut faţă de terenurile de vânzare se observă pe toată categoria de anunţuri, acesta fiind cu 24% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut”, arată cercetarea realizată de site-ul de anunțuri online.

Ce se întâmplă cu imobiliarele la nivel național

De asemenea, se poate observa și o evoluție a ofertelor imobiliare naţionale, mai arată acest studiu, însă doar prin prisma creșterii numărului de anunţuri publicate pe site-urile de profil. Conform informațiilor oferite, doar în primele zece luni ale anului 2021, au fost adăugate cu 15% mai multe anunţuri în categoria „Case de vânzare”, decât în 2020.

Un alt interes extrem de mare a ajuns să fie închidierea caselor. Doar în luna octombrie a acestui an s-a observat o creştere a căutărilor cu aproximativ 82,81% faţă de luna septembrie. Totuși, studiul nu arată dacă ar fi fost vorba de case de închiriat doar ocazional, de sărbători, ori pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cookies