Românii se vor bucura de o minivacanță în luna august. Câte zile libere vom mai avea în 2022

26 iul. 2022
952 Afișari
Românii se vor bucura de o minivacanță în luna august. Câte zile libere vom mai avea în 2022
Românii se vor bucura de o minivacanță în luna august. Câte zile libere vom mai avea în 2022

Românii se vor bucura de o nouă minivacanță în luna care vine. Cu toate că mare parte din oameni au concediile planificate pentru luna august, câteva zile libere în plus pe anul 2022 nu strică nimănui.

Zile libere 2022: Minivacanță în august

Cu toții ne dorim cât mai mute zile libere posibil, mai ales in această perioadă în care toată lumea pleacă în concedii, în locuri care mai de care mai interesante. Românii au parte de o veste bună, din acest punct de vedere, deoarece în luna august vor avea parte de o minivacanță, conform Antena3.

Astfel că, salariații se vor putea bucura de o minivacanță de 3 zile. Iată care va fi ziua liberă legal, din luna concediilor:

  • 15 august (pică lunea) – pentru că atunci se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului,

Așa că, legând cu zilele de weekend (13 august – sâmbătă și 14 august – duminică), românii vor avea parte de trei zile libere în care să se relaxeze.

Ce alte zile libere vor avea românii anul acesta

Angajatorii ce îi cheamă pe salariați la muncă în zilele care sunt libere conform legii au obligația de a le acorda acestora compensații în bani.

Conform legislației în vigoare la acest moment, salariații au dreptul de a beneficia de compensare cu timp liber, pentru zilele legale lucrate, în următoarele 30 de zile.

În cazul în care această compensare, cu timp liber, nu poate fi acordată, salariații sunt îndreptățiți să primească un spor de cel puțin 100% din salariul de bază pe care îl au.

Iată ce alte zile libere legal vor avea românii în anul 2022:

  • De Sfântul Andrei – 30 noiembrie (pică miercuri),
  • De Ziua Națională a României – 1 decembrie (pică joi),
  • De Crăciun – 25 și 26 decembrie ( pică duminică și luni).

Angajatorii ce nu acordă timp liber în zilele libere legal și care nu-i recompensează pe salariați pentru munca depusă, riscă să primească amenzi. Sancțiunile contravenționale se încadrează între 5.000 – 10.000 de lei.

Cookies