Românii s-au întors mai devreme din Grecia pentru a evita carantina. Țara a intrat în zona galbenă

18 iul. 2021
421 Afișari
Românii s-au întors mai devreme din Grecia pentru a evita carantina. Țara a intrat în zona galbenă
Românii s-au întors mai devreme din Grecia pentru a evita carantina. Țara a intrat în zona galbenă

Românii s-au întors mai devreme din Grecia pentru a evita carantina. Țara a intrat în zona galbenă de la miezul nopții.

Românii s-au întors mai devreme din Grecia pentru a evita carantina. Țara a intrat în zona galbenă.

Românii s-au întors mai devreme din Grecia pentru a evita carantina

La vama Makoza, la ieșirea din Grecia spre Bulgaria, s-au format cozi pe kilometri întregi. Sute de români au așteptat ore întregi, sâmbătă după-amiază, să treacă granița pentru a se întoarce în România, potrivit Digi24.

Recomandăm și: V-ați făcut deja rezervările? Noile condiții de călătorie în Grecia, Spania și Cipru. Tot ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanță

Mulți români au preferat să renunțe la câteva zile de concediu în Grecia, deoarece țara a intrat pe lista galbenă la miezul nopții, iar persoanele întoarse de acolo sunt obligate să stea în carantină.

Decizia ca Grecia să treacă de pe lista verde, pe lista galbenă, a fost luată deoarece a crescut numărul infectărilor cu COVID-19.

Persoanele care nu sunt obligate să stea în carantină:

  • cele care fac dovada vaccinării împotriva COVID-19,
  • persoanele care au trecut prin boală și pot demonstra acest lucru,
  • persoanele care prezintă un test negativ.

Țara a intrat în zona galbenă

În momentul în care românii au plecat în concediu în Grecia, țara se afla pe lista verde, iar la întoarcerea în România nu ar fi existat restricții de acest fel pentru ei.

Începând de duminică, 18 iulie 2021, românii care se întorc din Grecia și care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, trebuie să facă un nou test.

Din acest motiv, mulți români au preferat să renunțe la câteva zile de concediu în Grecia și să se întoarcă în țară înainte de miezul nopții, pentru a scăpa de restricții.

Și insula Mykonos are noi restricții, valabile până la data de 26 iulie 2021.

Din cauza apariției unui „îngrijorător focal local”, Ministerul pentru Protecţie Civilă a anunțat noi restricții pentru una dintrele cele mai populare locații din Grecia. Astfel, în Mykonos este interzisă muzica pe tot parcursul zilei. Iar circulația pe timpul nopții a fost restricționată între orele 01:00 şi 06:00. Singurele persoane care vor putea circula noaptea sunt cele care muncesc sau persoanele care au urgențe medicale.

Cookies