Românii s-au îndrăgostit de Dacia Spring. Câți oameni s-au înghesuit să precomande mașina electrică

21 mart. 2021
306 Afișari
Românii s-au îndrăgostit de Dacia Spring. Câți oameni s-au înghesuit să precomande mașina electrică

Peste 1.500 de oameni au precomandat Dacia Spring, sâmbătă, în primele patru ore de la lansarea rezervărilor pentru cea mai ieftină mașină electrică din Europa, potrivit Economedia.ro.

În contextul în care în tot anul 2019 numărul de mașini electrice înmatriculate în țara noastră abia a trecut de 1.500. Interesul a fost chiar mai mare, aproape 24.000 de utilizatori accensând platforma de precomenzi, potrivit sursei citate.

Câți oameni s-au înghesuit să precomande mașina electrică

„Interesul major din partea publicului din România pentru primul model electric Dacia a condus la blocarea temporară a platformei pentru preluarea precomenzilor. În ziua de 20 martie, la ora 14:00, la momentul deschiderii platformei erau conectați peste 6.000 de utilizatori, numărul acestora fiind de aproape 24.000 de la începutul zilei. În primele patru ore au fost înregistrate peste 1.500 de precomenzi”, potrivit datelor transmise Economedia de către Direcția de Comunicare a Dacia.

Numărul total de înmatriculări de mașini electrice, în anul 2019, a fost de 1.506 unități (aproape dublându-se în 2020, la 2.837 unități).

Utilizatorii de pe forumurile auto au atras atenția, sâmbătă, că începând cu ora 14:00, site-ul de precomenzi pentru Dacia Spring nu a mai funcționat, pentru o perioadă, și că au existat numeroase erori, inclusiv retragerea banilor fără a primi o confirmare. Dacia a anunțat în jurul orei 19:00 că a soluționat o serie de probleme.

#FaniDacia, revenim cu vești:

✅ Toți cei care au făcut deja o precomandă pentru Noua Dacia Spring vor primi un mail de confirmare a acesteia, împreună cu codul de precomandă!
✅ În plus, cei care au plătit de mai multe ori taxa de rezervare pentru noul model vor fi contactați pentru a li se restitui surplusul.
✅Iar dacă încă nu ai plasat o precomandă, îți recomandăm să faci o singură operațiune, pentru a nu risca să ai suma blocată de mai multe ori!”, se arată pe pagina de Facebook a companiei Dacia.

Românii s-au îndrăgostit de Dacia Spring

Dacia Spring va putea fi achiziţionată de clienţii din România prin intermediul programului RABLA Plus. Cum prin acesta se oferă bonus de 45.000 de lei (9.220 euro) pentru modelele electrice, rezultă că modelele electrice ale Dacia vor putea fi achiziționate sub 10.000 de euro.

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Nota B365.ro: dacă ești curios în ce culori este disponibil modelul Dacia Spring, poți afla aici:

Cookies