ARHIVA B365

Românii plecaţi în staţiuni de Paşte au economisit 10 milioane de lei din cauza vremii ploioase

„Dacă plouă, nu ai ce face în majoritatea staţiunilor româneşti. Deşi mulţi hotelieri au făcut investiţii, infrastructura de agrement, de care ar trebui să se ocupe statul, este încă foarte slabă”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR, potrivit Mediafax. 

El a spus că majoritatea turiştilor au avut opţiuni reduse de cheltuire a banilor alocaţi pentru minivacanţa de paşte. „Pentru că a plouat în multe zone din ţară, turiştii au stat în camere şi au consumat din produsele aduse de acasă. Astfel, ei au cheltuit doar jumătate din sumele pe care le alocaseră pentru aceste zile, în afară de cazare”, a adăugat Răducan.

FPTR anunţase joi că cei peste 90.000 de români care vor pleca în staţiuni de Paşte vor cheltui aproximativ 28 de milioane de lei pe cazare şi mic dejun, plus alte 21 de milioane de lei, diverse cheltuieli la faţa locului. „Din aceşti 21 de milioane de lei estimaţi de noi, turiştii au cheltuit doar jumătate.

Din cauza vremii nu au mai ieşit la terase, nu au mai cumpărat alimente pentru picnic şi nu au mai făcut diverse excursii”, a afirmat Dragoş Răducan. În topul preferinţelor turiştilor s-a aflat, ca de obicei, pensiunile, unde au ajuns 70.000 de persoane. Chiar dacă hotelierii au pus la dispoziţie 25.000 de locuri, doar 15.000 de turişti au ajuns la munte de Paşte.

În staţiunile balneare au fost aproximativ 10.000 de turişti, iar pe Litoral, deşi hotelierii au pregătit 2.000 de locuri pentru Paşte, au fost rezervate doar 10% dintre ele. „Lumea se plictiseşte să stea în hotel, dar dacă vremea este rea, oamenii nu au ce face. Ar trebui construite bazine şi săli de sport acoperite şi, în general, dezvoltate activităţile de agrement organizate”, a adăugat oficialul federaţiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button