Românii, interesaţi de Albania, Slovenia şi Croaţia ca destinaţii de vacanţă. Cât costă un sejur

de:
24 iul. 2016
2 Afișari
Românii, interesaţi de Albania, Slovenia şi Croaţia ca destinaţii de vacanţă. Cât costă un sejur

Preţul pentru un sejur în insula Creta pentru o familie cu doi copii, pe patru nopţi, la un hotel de patru stele se poate ridica până la 2.000 de euro, cu transport inclus. În Spania, în schimb, costul este mai ridicat şi se situează între 1.500 şi 1.800 de euro pentu o familie„, menţionează agenţia, potrivit Mediafax.

Ca mijloc de transport, românii preferă să-şi folosească maşinile personale atunci când merg în Grecia, în destinaţii mai apropiate cum ar fi Thassos, dar pentru a ajunge în Creta sau Corfu aceştia preferate charterele. Pe fondul evenimentelor din Turcia, majoritatea turiştilor au renunţat la Istanbul ca destinaţie deocamdată, însă Antalya este în continuare o zonă accesată. În Antalya cei mai mulţi turişti sunt ruşi, urmaţi de germani, români şi alţii. Pe segmentul city-break, primele cinci oraşe preferate sunt Paris, Barcelona, Londra, Praga şi Roma. O cerere mare există şi pentru Berlin, Florenţa, Lisabona sau Stuttgart.

Un city break în Paris costă 500 de euro pentru un cuplu pe trei nopţi, cu avion inclus şi cazare la un hotel de trei stele în centrul oraşului, iar pentru o rezervare last minute în Barcelona tariful pleacă de la 400 de euro, adaugă Oana Dunel. Agenţia Terra Turism a trimis anul acesta 3.000 de turişti în vacanţă.

Dincolo de destinaţiile clasice, compania a vândut şi pachete mai exotice cum ar fi un sejur în Peru şi Bolivia, pentru care un cuplu a plătit 7.500 de euro pentru 14 zile. Un alt exemplu este o vacanţă în Singapore şi Thailanda cu un vas de croazieră, vândută cu 10.000 de euro. 

Cookies