Românii, în pericol de a nu vedea Campionatul Mondial: TVR nu și-a respectat condițiile contractuale

de:
23 apr. 2014
0 Afișari
Românii, în pericol de a nu vedea Campionatul Mondial: TVR nu și-a respectat condițiile contractuale

Televizarea Campionatului Mondial de fotbal din aceasta vara este in pericol. TVR trebuia sa plateasca drepturile de televizare pana in luna februarie, insa a izbutt sa achite doar o zecime din suma, informeaza editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

TVR mai are o datorie de aproape 9 milioane de euro, insa reprezentantii televiziunii sustin ca nu au banii necesari pentru a rezolva situatia. Mai sunt doar 50 de zile pana la startul turneului final, iar tensiunea tinde sa atinga cote maxime.

Directorul de achizitii competitii sportive din cadrul TVR, Constantin Serbu, s-a deplasat special la Geneva pentru a gasi o solutie dupa o intalnire cu directorul general al EBU, compania care detine drepturile TV, insa momentan nu exista nicio rezolvare.

„Situatia este, intr-adevar, complicata si exista acest pericol, sa nu putem transmite competitia. Totusi, eu sunt optimist si am cateva argumente care ma fac sa cred ca o vom scoate la capat”, a mentionat Serbu.

Care ar fi argumentele? Un ajutor din partea Guvernului, mai ales ca acesta este un an electoral. TVR a mai trecut prin aceasta situatie si in urma cu doi ani, cand, pe fondul alegerilor, guvernantii au oferit sprijinul necesar, iar EURO 2012 s-a vazut in Romania.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 va avea loc în Brazilia.

Cookies