Românii din străinătate donează medicamente pentru răniţii din #Colectiv

de:
13 nov. 2015
0 Afișari
Românii din străinătate donează medicamente pentru răniţii din #Colectiv

Într-un comunicat de presă, FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) anunţă că a început vineri, cu sprijinul firmelor românești Lider Romproduct Activ și Tabita Tour, o campanie de strângere de medicamente ce vor fi trimise spitalelor din țară care tratează pacienții răniți în Clubul „Colectiv”.

„În mod sigur și de această data, românii din diaspora vor da dovadă de solidaritate cu cei din țara, așa cum au făcut-o de nenumărate ori și vor cumpăra aceste medicamente care vor ajuta la salvarea vieților celor răniți în această tragedie”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Lista medicamentelor şi a locurilor de colectare AICI.

„Ieri, am primit din partea Ministerului Sănătății, o lista cu medicamente și consumabile de care spitalele din România ar avea nevoie pentru tratarea pacienților de la Clubul „Colectiv”.

Românii din diaspora au la dispoziție această lista pe care o vor consulta și cu care se vor prezența la farmaciile din Spania pentru a găsi medicamente similare. De asemenea, furnizam și o lista cu locurile unde pot fi strânse aceste medicamente. Săptămânal, ele vor fi trimise în țara, acolo unde este nevoie”, se precizează în comunicatul FADERE.

Anterior, ministrul demisionar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că victimele incendiului din Colectiv au tot ce le trebuie. „Pacientii primesc tot de ce au nevoie. Patologia este foarte grava, situatia pacientului se poate schimba de la o ora la alta. Fiecare caz in parte este complicat. Trebuie oferita o modalitate de tratament individualizata. Au venit doua echipe din Istrael. I-am intrebat daca mai exista altceva, daca putem aduce ceva, daca merita sa ii transportam in afara. Au spus ca mai mult de atat nu se poate”, a spus ministrul Sanatatii, citat de ziare.com.

Cookies