Românii din diaspora au la dispoziţie un GHID ONLINE pentru plata taxelor şi impozitelor

Românii din diaspora au la dispoziţie un GHID ONLINE pentru plata taxelor şi impozitelor

Documentul a avut ca punct de pornire cele mai frecvente întrebări referitoare la obligaţiile fiscale pe care le au cetăţenii români pentru veniturile obţinute din diverse surse, atât din ţara, cât şi din afara ei. De asemenea, sunt aduse clarificări şi pentru cazurile în care aceştia şi-au păstrat sau nu reşedinţa fiscala în România.

Apropierea de contribuabili printr-o informare eficientă şi o transparenţă sporită constituie o prioritate a mandatului meu. Acest ghid face parte dintr-o campanie mai largă de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de plată a taxelor şi impozitelor şi a depunerii declaraţiilor fiscale. Credem ca este un pas important pentru îmbunătăţirea relaţiei stat-contribuabil şi creşterea conformării voluntare„, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

În afara obligaţiilor fiscale, exista informaţii şi despre situaţiile în care se plătesc contribuţiile de asigurări sociale de sănătate şi contribuţiile de asigurări sociale.

GHIDUL poate fi consultat AICI

Ghidul online interactiv poate fi consultat şi pe site-urile şi pe paginile de facebook ale celor două instituţii: Ministerul Finanţelor Publice şi Departamentul Românilor de Pretutindeni.