Românii care merg în Turcia pot călători doar cu buletinul. Modificarea intră în vigoare la 1 iunie, președintele Erdogan a semnat decretul

21 mai 2024
315 afișări
Românii care merg în Turcia pot călători doar cu buletinul. Modificarea intră în vigoare la 1 iunie, președintele Erdogan a semnat decretul
Românii care merg în Turcia pot călători doar cu buletinul. Modificarea intră în vigoare la 1 iunie, președintele Erdogan a semnat decretul | Sursă foto: freepik

Cetățenii români vor putea călători în Turcia, de la vară, doar cu buletinul.

Se poate sta în țară pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat de președintele republicii.

Cetățenii români vor putea vizita Turcia doar cu buletinul

Conform hotnews, un decret prezidențial a fost publicat azi în Monitorul Oficial turc prin care anunța că cetățenii români vor putea intra în Turcia doar în baza cărții de identitate.

Decretul a fost semnat și aprobat de președintele republicii, Recap Tayyip Erdogan.

Li se va acorda cetățenilor români scutirea de viză, pentru călătoriile turistice și permise de tranzit doar pentru maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Măsura anunțată de Turcia va intra în vigoare din vară, potrivit Digi24:

Măsura anunțată de Turcia, care este o destinație turistică aflată în topul preferințelor românilor, va intra în vigoare în jurul datei de 1 iunie, după ce vor fi puse la punct toate modificările tehnice produse de această nouă regulă.

Decretul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu în Turcia.

Cu buletinul și cu trenul direct în Turcia

În intervalul 14 iunie – 14 octombrie 2024, trenul internațional „România”, operat de CFR, va oferi zilnic o legătură directă de la București la Istanbul/Halkali.

Trenul internațional „România” 461 (461/465/493/12504) pleacă din București Nord la ora 10:47 și ajunge la Istanbul/Halkali la ora 06:34.

Trenul internațional „România” 460 (12503/492/464/460) pleacă din Istanbul/Halkali la ora 20:00 și ajunge în București Nord la ora 17:17.

Prețul unui bilet de tren pentru ruta București Nord – Istanbul/Halkali (sau retur) la vagonul cușetă cu 4 locuri este de 56 de euro.

Pentru călătoriile în Turcia, se poate folosi oferta Interrail în varianta continuă sau flexi. Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete din stații și de la agențiile care vând bilete pentru traficul internațional.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies