Catalin Vlad, ansamblul Flagrant, Alexandru Lica si grupul Lifestyle sunt patru dintre cei 12 semifinalisti de saptamana aceasta care vor cuceri publicul cu momentele speciale pregatite, scrie romaniatv.net.

ROMÂNII AU TALENT, VINERI, 20 MAI. Catalin Vlad i-a surprins pe jurati la preselectii cu un moment extraordinar de canto. Concurentul a cantat melodia O fortuna la chitara clasica si i-a incantat pe toti. Catalin s-a nascut intr-o familie de sportivi, unchiul sau fiind campion la box. El nu a putut sa urmeze traditia familiei din cauza unor probleme de sanatate cu care s-a nascut, ce il impiedica sa depuna efort. S-a indragostit de chitara cand avea 12 ani, in momentul in care a primit acest cadou de la cel mai bun prieten. A urmat un studiu intensiv, care a culminat cu absolvirea Facultatii de Muzica din Bucuresti.  

ROMÂNII AU TALENT, VINERI, 20 MAI. Membrii ansamblului Flagrant au imbinat la preselectii baletul cu elemente de passo doble si au adus pe scena un moment plin de eleganta. Coregrafii ansamblului sunt Irina si Maxim Kondratiev, multipli campioni la dans atat in Republica Moldova, de unde vin, cat si pe plan international. Flagrant s-a infiintat in anul 1991, iar dansatorii clubului erau printre cei mai apreciati la toate evenimentele locale si nationale. Acestia au participat de-a lungul timpului la multe concursuri internationale, in tari precum Belarus, Ucraina, Rusia, Cehia, Germania, Franta, Italia sau Austria. Membrii ansamblului isi doresc sa le ofere oamenilor, prin dansul lor, bucurie, fericire si frumusete, pentru ca lumea sa devina mai luminoasa si interesanta.

ROMÂNII AU TALENT, VINERI, 20 MAI. Alexandru Lica a prezentat la preselectii un moment complex de dans, jonglerie si pictura, aducand multa voie buna si emotie pe scena. Alexandru este din Pitesti si cand era mic a fost invatat de tatal sau tehnicile artei bisericesti. Impreuna cei doi pictau si restaurau ziduri. A absolvit Liceul de arta Dinu Lipatti si a invatat sa faca jonglerii, acrobatii si tot ce tine de arta circului. In prezent este student la Facultatea de Teologie, sectia Arta Sacra. De-a lungul anilor, Alex a fost instructor de jonglerie, animator de circ, dansator, antrenor de dans in Serbia, timp de un an a fost voluntar la Most Mira (Bridge of Peace) din Bosnia, iar in 2012 a fost angajat la circul Zippo din Londra. 

ROMÂNII AU TALENT, VINERI, 20 MAI. Grupul Lifestyle a adus pe scena la preselectii un numar inedit de improvizatie muzicala. Concurentii au interpretat mai multe melodii si au impresionat juratii. Grupul este format din sase membri: Traian, Diana, Roxana, Florin, Catalin si Diana-Andreea. Totul a inceput dintr-o idee frumoasa. Traian si Diana, colegi de facultate, si-au propus sa infiinteze un cvintet coral pentru a merge la colindat in perioada sarbatorilor de iarna. De-a lungul anilor au fost invitati sa cante la mai multe evenimente, unde au fost apreciati de fiecare data. Toti sunt pasionati de muzica, au studii in domeniu si au obtinut pana acum premii importante la diverse concursuri.