Românii au talent, sezonul 3: Noul mentalist, Vlad Grigorescu, pe urmele lui Cristian Gog

de:
08 apr. 2013
0 Afișari
Românii au talent, sezonul 3: Noul mentalist, Vlad Grigorescu, pe urmele lui Cristian Gog

Vlad Grigorescu a demonstrat toate astea atât în timpul preselecţiilor de la Românii au talent, sezonul 3, cât şi în prima semifinală a show-ului, când a reuşit să cucerească publicul şi adune voturile necesare pentru a-şi continua drumul pâna la finala din 10 mai.

Acum în vârstă de 26 de ani, Vlad a făcut cunoştinţă cu magia pe când avea 6 ani. Atunci, tatăl lui i-a arătat un truc care avea să-i stârnească mai mult decât simpla curiozitate: „A venit la mine cu un nasture, l-a strâns în pumn şi l-a făcut să dispară. Apoi m-a pus să caut în buzunarul de la spate şi acolo am găsit nasturele. Tata nu este magician. Ştia el trucul acesta şi a vut să mă ţină ocupat”, rememorează începutul Vlad Grigorescu. Aşa a început totul, povesteşte el pentru gândul.

Cu timpul, Vlad a vrut mai mult, să se diferenţieze, zice el, de „tiparul magicienilor cu haine colorate şi costume cu sclipici”. „Magia înseamnă mai mult decât iepurii scoşi din pălărie”, spune. Şi a început să lucreze la o trusă de magie pentru copii. De altfel, setul a reprezentat şi proiectul cu care s-a prezentat la examenul de licenţă, şi asta pentru că Grigorescu este licenţiat al Universităţii de Arhitectură Ion Mincu, facultatea de Design de Produs. Pasiunea sa a continuat şi pe perioada studenţiei când Vlad a avut şi primele spectacole la Clubul Studenţilor, în cluburi şi cafenele sau la evenimente caritabile.

„Primul spectacol ca profesionist l-am avut în 2005, în Bucureşti. De atunci nu am avut pauze. Au fost perioade în care aveam şi o sută de reprezentaţii pe an”, spune Grigorescu pentru gândul.

De altfel, chiar numărul pe care l-a adus în faţa juriului şi al publicului în prima semifinală a concursului Românii au talent a fost un fragment dintr-un spectacol pregătit cu mult timp în urmă.

„Momentul de vineri seara face parte din spectacolul meu „BLIND”, pe care îl fac de vreo 4 ani, aşa că am avut timp suficient să-l pregătesc. A fost testat pe un public real, plătitor de bilet, în nenumărate rânduri”, explică Vlad.

Vlad Grigorescu spune că nu se teme că nu ar putea câştiga competiţia din acest an, asta după ce anul trecut a câştigat titlul de cel mai talentat român clujeanul Cristian Gog, care avea un talent asemănător. Grigorescu crede în şansa lui: „Sigur, în mare, noi doi facem cam acelaşi lucru, însă încerc să mă diferenţiez, să îmi formez stilul propriu”, explică el, mărturisind că unul dintre „maeştrii” pe care îi admiră în domeniu şi care îl inspiră este britanicul Derren Brown.

Cookies