ARHIVA B365

Românii au luat cu asalt casele de schimb valutar. Tranzacţiile cu FRANCI ELVEȚIENI s-au triplat

„Avem mult mai multe tran­zacţii cu franci decât înain­te, în special cum­părări. Aş putea spune că acestea s-au triplat”, a co­mentat un operator de la o casă de schimb din Piaţa Romană, informează Mediafax.

Aceeaşi tendinţă a fost observată de mai mulţi operatori ai caselor de schimb, care povestesc, în general, că vânzările pe care le fac sunt duble sau chiar triple.

Oamenii care au cumpărat franci înain­te de ascensiunea-surpriză a acestuia se grăbesc să îi vândă, profitând de cursul mult mai mare faţă de momentul cum­părării. Cumpărările au crescut şi ele, iar mulţi clienţi consideră că este un moment opor­tun pentru a investi în moneda el­veţiană: „Sunt mult mai multe cumpărări decât înainte de aprecierea francului, oa­me­nii se aşteaptă ca francul să mai crească”, spune un alt operator. Unii români pot să cum­pere franci pentru a-şi achita ratele la împru­mu­turile de la bancă, chiar în avans, de teamă să nu crească cursul de schimb mai mult.

Cei de la ghişeele caselor de schimb spun că tranzacţiile pe franci erau destul de rare până acum, fiind în general făcute de clienţi cu credite în această monedă: „Sunt mult mai multe tranzacţii cu franci elveţieni decât până acum. Până acum aceste tran­zac­ţii erau aproape inexistente”, spune Alina, care lucrează la o casă de schimb valutar în zona Piaţa Romană.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button