BAZAR

Românii ar putea avea o nouă ZI LIBERĂ

„Această propunere are la bază dorinţa exprimată de Patriarhia Română pentru declararea acestei sărbători ca zi nelucrătoare, având în vedere importanţa ei în calendarul creştin ortodox, Ziua Înălţării fiind una din cele mai importante sărbători creştine. În plus, Ziua Înălţării este închinată comemorării Eroilor şi trebuie să fie zi nelucrătoare pentru a avea răgazul necesar cinstirii celor care s-au sacrificat pentru ţara lor. În redactarea acestui proiect am avut consultări prealabile cu Patriarhia Română, care susţine, în mod firesc, această iniţiativă”, a argumentat Bogdan Diaconu.

Potrivit acestuia, în scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru susţinerea declarării Zilei Înălţării – Ziua Eroilor ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, informează că „în ultimii 23 de ani Biserica noastră a solicitat, în mai multe rânduri, declararea prin lege a sărbătorii Înălţării Domnului – Ziua Eroilor ca sărbătoare legală nelucrătoare, însă acest demers nu a captat atenţia factorilor decizionali şi a rămas până astăzi nefinalizat”, scrie romaniatv.net.

CITEŞTE ŞI Bugetarii ar mai putea primi două zile libere în plus de la Guvern în această iarnă, repectiv 27 decembrie şi 3 ianuarie. Potrivit unui studiu recent, bugetarii au avut parte în vara care s-a încheiat de 20 de zile de concediu, în timp ce angajaţii la privat au avut parte de 11 zile de concediu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button