Design Go, parte a Romanian Design Week, vă oferă astă-seară ”Moody Nude”, obiecte inspirate de arhitectura Art-Deco din București

17 mai 2022
145 Afișari
Design Go, parte a Romanian Design Week, vă oferă astă-seară ''Moody Nude
Romanian Design Week vă oferă astă-seară ''Moody Nude", obiecte inspirate de arhitectura Art-Deco a Bucureștiului

Asta seară, de la ora 18.00, la Paris14A, designerul Dragoș Dogaru, tânărul care și-a legat numele de descoperirea și inventarierea imobilelor Art-Deco din București, lansează două obiecte de iluminat cu totul speciale. Cum poate fi designul de produs interactiv şi personalizabil, mai jos.

Un design pe care să îl îndrăgeşti prin puritatea linilor sale dar care să îţi permită să îl adaptezi dorinţelor şi locuinţei tale, mereu în schimbare. Te invităm să descoperi două obiecte concepute la 9 ani distanţă unul de celălalt, de acelaşi designer român, Dragoș Dogaru, despre care am mai scris aici.

lampa, art, deco
Cuplo TM 360, Moody Nude, design de Dragos Dogaru 2013, Foto credit Daniel Blaj.
lampa, art, deco
Cuplo TM 360, Moody Nude, design de Dragos Dogaru 2013, Foto credit Daniel Blaj.

Veți admira două obiecte care răspund acestui deziderat şi care se doresc a fi durabile, adaptabile şi de ce nu reciclabile la finalul vieţii acestora. Oţel inoxidabil, sticlă borosilicată, materiale plastice, feronerii metalice cromate, cabluri transparente sau negre, compuse şi descompuse în geometria pe care alegi să o adaptezi în ambientul tău.

«Design adaptabil şi durabil”, inspirat de arhitectura Art-Deco

De la sistemul Cuplo™ 360, design 2013, obiect inspirat de lampa Parentesi a lui Achille Castiglioni, un corp de iluminat purist care, asemenea designului italian, nu îşi ascunde structura ci o pune în valoare, la seria limitată şi numerotată Cuplo™ Moody Nude, design 2022, un corp de iluminat cu 3 posibilităţi de amplasare într-o amenajare de interior, acesta din urmă fiind editat şi prezentat de PARIS14A. Design adaptabil şi durabil, semnat de designerul Dragoş Dogaru.

Cuplo TM Moody Nude, Design Dragos Dogaru 2022.Foto credit Arthur Țințu.

Dragoș Dogaru, omul care și-a facut o misiune din promovarea Ard-Deco-ul din București

Pe Dragoş poate l-aţi mai întâlnit la Romanian Design Weekshowcase(2015, 2017) sau la Paris Design Week (2017) unde a fost selectat şi a expus corpurile sale de luminat marca Cuplo™, design de mobilier şi modelele sale de design textil transpuse în articole casnice (tapiţerie imprimată, prosoape din frotir) şi mai nou, chiar pături tricotate din noua sa colecţie #opartdeco, inspirate de Art Deco-ul bucureştean pe care îl promovează de mai bine de un deceniu. Acestea din urmă fiind parte din Romanian Design Week Digital Showcase 2022. Marți 17 Mai 2022, începând cu ora 18:00, PARIS14A vă așteaptă la un eveniment de lansare design de produs, semnat Dragoş Dogaru. Dress code : casual. Link event aici: https://fb.me/e/1w9TiIUcp

Cuplo TM Moody Nude, Design Dragos Dogaru 2022.Foto credit Arthur Țințu.

Dragoş Dogaru, pasionat de Art-Deco, de design grafic și design de produs

Designer multidisciplinar, activează în Bucureşti de peste 9 ani în domeniul designului de produs, cel textil şi cât şi al designului grafic. Un focus pe o abordare multidisciplinară, integrând aspectele designului interactiv și customizabil de către utilizator, laolaltă cu multifuncționalitatea, care stau la baza conceptului de design. Începând de la design corpuri de iluminat (lămpile Cuplo™, Nude Collection 2021) și design de mobilier (BILLIPLAY™, BENCHY) la design grafic şi textil (Textiles collection 2017, #opartdeco 2021), țintește o abordare consistentă, într-o cheie ludic geometrică, cu culori, texturi și forme surprinzătoare. Website: https://www.dragosdogaru.ro/Facebook: https://www.facebook.com/dragosdogarudesign Instagram: https://www.instagram.com/dragosdogarudesign

“Nu ne place materialismul, ci iubim estetica”.

Ce este Paris14A? “Nu ne place materialismul, ci iubim estetica. „Less is more” – așadar totul, oricât de mic, trebuie ales cu grijă. Calitatea nu este elitism, ci sustenabilitate. Alegem designul ca stil de viață, designul care ne face să simțim că trăim și că iubim cu adevărat. – Acestea sunt principiile după care se ghidează cei de la PARIS14A în tot ceea ce fac. Vino să iubești designul la PARIS14A! ».

Website: https://paris14a.ro/Facebook: https://www.facebook.com/showroomparis14a
Instagram: 
https://www.instagram.com/paris14a.ro/

Cookies