Romanian Design Week 2022. Așezămintele Ion I.C. Brătianu din București vor fi repuse în circuitul public

13 apr. 2022
629 Afișari
Romanian Design Week 2022. Așezămintele Ion I.C. Brătianu din București vor fi repuse în circuitul public
Romanian Design Week 2022. Așezămintele Ion I.C. Brătianu din București vor fi repuse în circuitul public. Credit foto: Alberto Groșescu

Romanian Design Week 2022 are loc în perioada 14-22 mai. 10 designeri expun în ansamblul de patrimoniu, iar publicul va putea descoperi interiorul Așezămintelor Ion I.C. Brătianu și se va putea bucura de programul RDW din parcul I.C. Brătianu din Capitală.

Romanian Design Week 2022

Romanian Design Week este cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative și redeschide pentru publicul larg Așezămintele Ion I.C. Brătianu.

În perioada 14-22 mai, ansamblul din București devine „Design House”, iar vizitatorii sunt invitață să descopere un concept inedit: spațiul va fi reconfigurat în fiecare zi și va găzdui o altă expoziție personală semnată de un designer român, din zona designului de produs, a designului grafic sau a designului vestimentar. De asemenea, pe parcursul celor 9 zile de festival, vizitatorii îi vor putea întâlni personal pe designerii care vor fi prezenți în ziua dedicată expoziției lor.

La parterul ansamblului de patrimoniu din București, în camerele expoziționale, vor fi găzduite în fiecare zi expoziții capsulă de design de produs, design vestimentar, design grafic.

Totodată, publicul va avea ocazia să se familiarizeze cu istoria casei de patrimoniu și a familiei Brătianu, dar și cu istoria zonei din jurul Bulevardului Dacia, prin intermediul intervențiilor speciale pe parcursul traseului expozițional.

Așezămintele Ion I.C. Brătianu, repuse în circuitul public, în cadrul RDW 2022. Credit foto: Alberto Groșescu
Așezămintele Ion I.C. Brătianu, repuse în circuitul public, în cadrul RDW 2022. Credit foto: Alberto Groșescu

Așezămintele Ion I.C. Brătianu din București vor fi repuse în circuitul public

De asemenea, programul cuprinde și tururi ghidate din seria celor deja emblematice realizate de ARCEN. Scopul acestora este acela de a explora la pas zona Calea Victoriei – Bulevardul Dacia și străzile alăturate, iar traseul se va încheia la Așezămintele Ion I.C. Brătianu, pentru a puncta istoria casei, care a împlinit recent un secol de la prima cărămidă așezată, și a Brătienilor. Tururile se vor organiza în weekend-urile 14-15 mai și 21-22 mai și vor fi accesibile publicului larg.

Romanian Design Week 2022 deschide pe parcursul celor 9 zile de festival nu doar interiorul Așezămintelor Ion I.C. Brătianu, ci va integra în experiența bucureștenilor și parcul I.C. Brătianu, spre care are deschidere ansamblul de patrimoniu. Gândit de Brătieni la începutul secolului al XX-lea ca grădina Bibliotecii și spațiu de lectură, parcul se transformă pe perioada festivalului RDW într-un spațiu care în prezent reia misiunea sa inițială și acomodează nevoile recreative și de socializare ale publicului, sub semnătura festivalului de design.

Accesul în Design House: Așezămintele Ion I.C. Brătianu se va face prin Bulevardul Dacia, numărul 10.

Programul complet RDW 2022, dar și actualizări ale acestuia, pot fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului, AICI. Biletele pentru acces pot fi cumpărate online de pe Eventbook, AICI, sau offline, din rețeaua Eventbook de AICI.

Vizitatorii vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria casei de patrimoniu și a familiei Brătianu. Credit foto: Alberto Groșescu
Vizitatorii vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria casei de patrimoniu și a familiei Brătianu. Credit foto: Alberto Groșescu
Cookies