România va restitui autorităților de la Roma mai multe bunuri culturale exportate ilegal din Italia

de:
07 dec. 2013
4 Afișari
România va restitui autorităților de la Roma mai multe bunuri culturale exportate ilegal din Italia

Marți, în Sala Lapidarium a MNIR, va avea loc ceremonia de restituire, de către statul român, a unui lot de bunuri culturale către autoritățile italiene, reprezentate de ofițeri ai unităţii Carabinieri della Tutela per i Beni Culturali. Obiectele ce vor fi restituite au fost exportate ilegal din Italia și au fost recuperate de autoritățile judiciare române.

Urmare a acțiunilor desfășurate de autoritățile judiciare române, alături de cele italiene, în anii 2012-2013, au fost recuperate, în România, 22 de lucrări de artă, reprezentând picturi în tehnica ulei pe pânză, pictură pe folie de metal și tempera pe lemn, respectiv 18 tipărituri vechi, din secolele XVII-XX. Aceste bunuri culturale ce au fost exportate ilegal din Italia vor fi restituite autorităților de la Roma.

La ceremonia de restituire a bunurilor culturale vor participa Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, Daniel Constantin Barbu, ministrul Culturii, Tiberiu-Mihail Nițu, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și dr.
Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României.

Cookies