ARHIVA B365

România va pierde investiţii de 100 milioane euro din cauza tragediei de la Colectiv

Analiştii estimează că încetineala cu care se acordă acum autorizaţiile necesare amenajării spaţiilor de interes public, după tragedia de la Colectiv, pune în pericol investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro pe piaţa de retail şi reduce cu câteva mii numărul locurilor de muncă ce s-ar putea crea.

Astfel, tragedia de la Colectiv va continua şi anul viitor să facă victime colaterale, în cazul în care autorităţile nu vor regândi sistemul de autorizare a activităţilor comerciale, atrag atenţia reprezentanţii marilor reţele de magazine. Pentru că birocraţia este mare, România riscă pierderea unor investiţii estimate la aproximativ 100 de milioane de euro numai pe piaţa comerţului alimentar. Practic, în jur de 30-40% din banii bugetaţi de marii retaileri pentru anul viitor sunt puşi în pericol din cauza birocraţiei.

„Din estimările AMRCR, între 30 şi 40% din totalul investiţiilor prevăzute (pentru anul viitor n. red.) sunt puse în pericol. Nu putem exclude ca acestea să se apropie de 100 milioane euro şi să se piardă mii de locuri de muncă”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Potrivit acestora, zeci sau chiar sute de magazine nu vor mai fi deschise anul viitor. Cele mai afectate sunt toate unităţile situate la parterul unor blocuri şi cele ce urmează a fi deschise în spaţii deja construite.

Mai mult pe ECONOMICA.NET.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button