VREMEA

România va avea parte de o toamnă blândă, potrivit Serviciului Internațional de Prognoză

Europa sudică, centrală şi central-estică se va bucura în continuare de temperaturi mai mari decât normele climatologice. În septembrie, normele sunt ceva mai scăzute, chiar şi pentru România. Vorbim despre maxime diurne ce se încadrează între 18 şi 28 de grade la scara întregii ţări. Faţă de aceste temperaturi se estimează că va fi un regim termic ceva mai ridicat, scrie rtv.net.

Ultimele două luni de toamnă vor fi şi ele mai calde decât în mod normal. Pentru octombrie se estimează, la nivel european, a fi cea mai caldă lună din această toamnă, nu neapărat în sensul înregistrării unor valori de temperatură extreme, ci cu cele mai mari abateri faţă de mediile multianuale specifice pentru luna octombrie. În sudul şi în ţările central şi est-europene se menţine această tendinţă ca regimul termic să fie mai ridicat faţă de ceea ce se înregistrează în mod normal pentru luna noiembrie.

Deficitul de precipitaţii se va menţine în prima parte a toamnei, dar ploile reapar în octombrie şi noiembrie, când vor atinge şi chiar depăşi normele în unele regiuni din ţară.

Deşi toamna se anunţă blândă, SIP estimează că iarna va fi rece, cu un regim sever în mare parte din Europa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button