ROMÂNIA-UNGARIA, 11 OCTOMBRIE 2014, EURO 2016: Suporterii maghiari, avertizați că nu merg la război

de:
10 oct. 2014
3 Afișari
ROMÂNIA-UNGARIA, 11 OCTOMBRIE 2014, EURO 2016: Suporterii maghiari, avertizați că nu merg la război

ROMÂNIA-UNGARIA, 11 OCTOMBRIE 2014, EURO 2016:

Huliganii din galeria Ungariei vin, sâmbătă, în Capitală, hotărâţi să repete ce au făcut şi în septembrie 2013: să devasteze oraşul. De altfel, ei nu şi-au ascuns intenţiile războinice, postând fotografii pe internet cu arsenalul lor pentru călătoria în România, informeaza Adevarul.ro

 Aceste poze reprezintă un motiv de îngrijorare, nu numai pentru autorităţile române, dar şi pentru oficialii Federaţiei de Fotbal din Ungaria. Asta deoarece, în cazul în care vor exista incidente grave în afara, dar şi în interiorul stadionului, UEFA ar putea sancţiona nu doar România, în calitate de ţara care s-a ocupat de organizarea partidei, dar şi Ungaria.

ROMÂNIA-UNGARIA, 11 OCTOMBRIE 2014, EURO 2016: 

Maghiarii au deja antecedente la UEFA şi FIFA. În campania de calificare pentru Mondialul din 2014, Szalai şi compania au fost nevoiţi să găzduiască România în faţa unor tribune goale. Asta după ce FIFA le-a suspendat terenul maghiarilor, invocând manifestările rasiste ale huliganilor din timpul unui amical, Ungaria – Israel, disputat la Budapesta, în august 2012. Atunci, maghiarii au fluierat imnul naţional al Israelului şi au scandat lozinci antisemite. 

 Pentru a nu se alege cu o nouă suspendare după partida de sâmbătă (ora 19.00, TVR1), oficialii federaţiei de la Budapesta au publicat un ghid al suporterului maghiar în vederea călătoriei în România.

ROMÂNIA-UNGARIA, 11 OCTOMBRIE 2014, EURO 2016:

„E foarte important ca toţi fanii maghiari să citească ghidul de călătorie la Bucureşti şi să ţină cont, în fiecare moment, de interesele naţionale ale Ungariei. Meciul e un eveniment sportiv, nu un război. Forul european e intolerant la rasism. Orice manifestare, de natură politică sau de ură de rasă, poate aduce sancţionarea echipei naţionale. Fanii sunt rugaţi să încurajeze echipa şi să nu pună în pericol obiectivele Ungariei. În caz de recidivă, putem fi sancţionaţi prin închiderea stadionului, pierderea de puncte sau chiar excluderea din competiţie“, scrie în ghidul federaţiei maghiare.

Cookies