ARHIVA B365

România, ţinta unui atac cibernetic. Mai multe instituții au fost afectate. SRI în alertă

Operaţiunea de spionaj cibernetic Epic Turla a avut ca victime printre altele două ministere şi alte două instituţii guvernamentale din România, care se plasează pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de site-uri infectate în acest moment, potrivit Kaspersky Lab.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a confirmat la România TV existenţa acestor atacuri cibernetice.

„Da, pot să confirm faptul că vorbim despre un atac cibernetic şi SRI, în calitate de autoritate naţionala în domeniul cyber inteligence, derulează în prezent investigaţii ce vizează anumite instituţii din România. Doar unele din aceste atacuri sunt de natură să afecteze securitatea naţionala a României.

În momentul de faţă nu pot să fac foarte multe declaraţii, dar pot să spun că aceste atacuri au ca sursă grupări de criminalitate informatică, chiar actori statali, au ca sursă grupări extremiste-teroriste. Ţinând cont că aceste acţiuni sunt încă în derulare, nu pot intra în detalii”, a explicat Sorin Sava, potrivit Româniatv.net.

„Atacul despre care vorbim în acest moment a început în 2007, dar a devenit mai pregnant în ianuarie 2014. Vizate au fost ambasadele, contractori militari, ministere. Hackerii vizează informațiile care pot oferi avantaje geopolitice și geostrategice”, a declarat Costin Raiu, specialist IT, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

În România au fost vizate 2 ministere și 2 instituții guvernamentale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button