România se pregătește de sosirea IMIGRANȚILOR din Africa și Orientul Mijlociu

de:
26 aug. 2015
0 Afișari
România se pregătește de sosirea IMIGRANȚILOR din Africa și Orientul Mijlociu

După Grecia, Macedonia, Ungaria și alte state europene, și România se pregătește de o posibilă sosire, în țara noastră, a imigranților care încearcă să ajungă în țările din vestul Europei, fugind din Africa și Orientul Mijlociu. 

Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Ședinţa are ca temă evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate urmare a creşterii fenomenului imigraţionist la frontierele României.

În timp ce România nu se confruntă deocamdată cu un val major de imigranţi, statele vecine au trecut deja la măsuri excepţionale. Spre exemplu, Ungaria a anunţat miercuri că plănuieşte să trimită militari la frontiera cu Serbia, în contextul în care, în ultimele două zile, peste 4.500 de imigranţi au pătruns pe teritoriul ungar. Şi autorităţile bulgare au anunţat că vor trimite 25 de militari la frontierele cu Macedonia şi Grecia în contextul în care mii de imigranţi au sosit în aceste ţări în weekend, relatează Novinite.com, citat de realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Grecia încearcă să scufunde o barcă plină cu imigranți VIDEO

Preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, Lazslo Borbely (UDMR), a precizat, pentru MEDIAFAX, că a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pe tema crizei refugiaţilor.

„Am avut o scurtă întâlnire cu ministrul de Externe şi am stabilit, împreună cu Comisiile de politică externă, de apărare şi Comisia Schengen să ne întâlnim pe 8 septembrie cu cei de la Ministerul de Externe şi cei de la Ministerul de interne pentru a discuta despre criza refugiaţilor. Ne îngrijorează că vedem ce este în Serbia, Ungaria şi sunt semnale că ar putea să intre şi în România. Trebuie stabilit ce atitudine are România”, a precizat pentru MEDIAFAX, preşedintele comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor Laszlo Borbely (UDMR).

În timp ce Cehia solicită închiderea frontierei Schengen, Ungaria va folosi armata pentru a opri valul de imigranți. Totodată, ungurii vor să construiască un gard de peste 4 metri și lung de sute de kilometri, pentru a opri migranții. 

CITEȘTE ȘI: Cel puțin 40 de imigranți, morți în Marea Mediterană

Cookies