ARHIVA B365

România, avertizată de UE pentru „tunurile” primarului Liviu Negoiţă

Primăria sectorului 3 a municipiului Bucureşti nu a acordat candidaţilor un termen suficient pentru pregătirea ofertelor, anunţă NewsIn.Mai mult, Primăria sectorului 3 a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anunţul de participare, printre care criteriile de selecţie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel naţional. Concret, este vorba despre intervenţia Comisiei pentru a garanta transparenţa şi pentru a asigura un tratament egal al candidaţilor în cadrul unei proceduri de achiziţii publice pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere în Bucureşti.

De asemenea, Comisia estimează că Primăria nu a putut efectua o evaluare obiectivă a ofertelor. Acordul-cadru cu o durată de patru ani a fost atribuit unui candidat a cărui ofertă conţinea numeroase nereguli în ceea ce priveşte preţurile şi termenele propuse. În opinia Comisiei, explicaţiile suplimentare furnizate de ofertantul care a câştigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor menţionate.

Din aceste motive, Comisia consideră că România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice. Solicitarea adresată României de către Comisie ia forma unui aviz motivat(infringement)– a doua fază în cadrul procedurii UE de constatare a încălcării legislaţiei europene. În cazul în care România nu ia măsurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile în materie de achiziţii publice în termen de două luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Cel mai probabil este vorba despre un contract in valoare de 450.000.000 de lei pentru „Lucrari de sistematizare pe verticala/modernizare/ranforsare/reparatii curente/extindere apa/extindere canal pe raza sectorului 3, Bucuresti”, atribuit la 22.01.2010. Contractul a fost câştigat de Asocierea SC AXELA CONSTRUCTII SRL – SC AB CONSTRUCT SRL – SC TEHNOLOGICA RADION SRL – SC PRO CONS XXI SRL si a presupus lucrari de drumuri, de constructii de canalizari de ape pluviale, lucrari pentru conducte de alimentare cu apa, lucrari de imbracare a drumurilor şi servicii de inginerie, potrivit e-achizitii.com


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button