România rămâne în top 3 mondial la viteza de internet. (Și, când am terminat de scris fraza, a picat netul la noi la biroul din București)

11 ian. 2022
213 Afișari
România rămâne în top 3 mondial la viteza de internet. (Și, când am terminat de scris fraza, a picat netul la noi la biroul din București)
România rămâne în top 3 mondial la viteza de internet. (Și, când am terminat de scris fraza, a picat netul la noi la biroul din București) | Sursă foto: Unsplash

Tot mai mulți oameni își caută locuri de muncă flexibile care să le permită să călătorească nu doar atunci când sunt în concediu. După ce am fost nevoiți să stăm în case atât de mult timp și cum multe dintre companii au trecut la telemuncă, apetitul oamenilor pentru job-urile ce nu necesită prezență fizică la birou a crescut.

Motorul de căutare momondo ne spune care sunt cele mai bune țări de unde să lucrezi de la distanță doar cu ajutorul laptopului în timp ce călătorești. În top 3 se află și România.

Cum a fost realizat studiul

Momondo a realizat un studiu ce este menit să îi ajute pe cei ce doresc să găsească un loc de muncă unde biroul este oriunde ai conexiune bună la internet. Topul a fost realizat prin analizarea a 111 țări ce au fost clasificate în funcție de 22 de factori grupați în șase categorii și anume:

 • Accesibilitatea și costurile de călătorie
 • Prețurile locale
 • Siguranță și sănătate
 • Facilitățile muncii de le distanță
 • Viața socială și vremea

În funcție de acești factori a fost stabilit topul celor mai bune țări unde să muncești de la distanță și să te poți bucura și de călătorit.

România rămâne în top 3 mondial la viteza de internet

Portugalia ocupă primul loc în acest top, obținând un punctaj mare la toate categoriile mai sus enumerate. Aici vremea este una extrem de bună în mare parte din an, orașul este plin de locuri unde să ieși și să te relaxezi, rata de criminalitate este mică iar costurile de trai sunt relativ scăzute.

Spania este cea care a primit locul doi în acest top, motivul principal fiind numărul mare de localuri și cafenele pe cap de locuitor. De asemenea aici există o abundență de spații de co-working iar liberii profesioniști beneficiază de viză. Viața de noapte din Spania este unde una extrem de bogată, lucru ce îi atrage pe tineri.

România ocupă locul trei în top. Motivele principale fiind prețurile atrăgătoare și costurile mici de trai. România are unul din cele mai mici costuri de trai atât la nivel european cât și mondial. De asemenea costurile sunt mici și pentru hoteluri, închirierea de mașini și chiar pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, fapt ce asigură condiții bune pentru a călători prin țară. Viteza internetului este una foarte bună, iar autoritățile plănuiesc să pună la dispoziția liberilor profesioniști vize, în următoarele luni.

Iată care este top complet al celor mai bune țări care îmbină condițiile pentru a muncii productiv fără a merge la birou și a călătorii, conform studiului efectuat de momondo:

 1. Portugalia
 2. Spania
 3. România
 4. Mauritius
 5. Japonia
 6. Malta
 7. Costa Rica
 8. Panama
 9. Republica Cehă
 10. Germania
Cookies