România primește luni o tranșă-record de peste un milion de doze de vaccin Pfizer BioNTech

30 mai 2021
107 Afișari
România primește luni o tranșă-record de peste un milion de doze de vaccin Pfizer BioNTech

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a anunțat sosirea luni în țară a celui mai mare transport de vaccinuri anti-COVID-19 de la începutul pandemiei încoace. Este vorba despre nu mai puțin de 1.091.610 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech.

Andrei Baciu a făcut anunțul duminică dimineață, prin intermediul paginii sale de Facebook. Potrivit acestuia, cele aproape 1,1 milioane de doze de vaccin vor ajunge în țară prin intermediul a trei aeronave. Tranșa care va ateriza luni în România va fi, de departe cel mai mare transport de vaccinuri anti-COVID 19 pe care l-a primit țara noastră de la începutul pandemiei de coronavirus, potrivit News.ro.

”Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. Trei aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara”, a anunțat Andrei Baciu pe Facebook.

Mai mult, acesta a precizat că aceste doze vor ajunge în centrele regionale din țară, situate în Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov. De asemenea, Baciu se declară mulțumit de modul în care companiile care livrează seruri la noi în țară (Pfizer BioNTech, AstraZeneca, Moderna și Johnson&Johnson) livrează dozele, conform prevederilor contractuale.

„Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov.
Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu țara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată țara.
Fii responsabil! Vaccinează-te!” a scris Andrei Baciu în încheierea postării.

Transportul precedent de vaccinuri Pfizer BioNTech a sosit în țară pe 24 mai

De la startul campaniei de vaccinare din țara noastră au fost vaccinate 4.279.781 de persoane împotriva COVID-19, dintre care 3.460.426 cu ambele doze și 819.445 au primit o singură doză.

Serul produs de Pfizer BioNTech este folosit în România din 27 decembrie 2020, când a început prima etapă a campaniei naţionale de vaccinare.

Transportul precedent de doze de vaccin Pfizer a sosit în țară luni, 24 mai, când nu mai puțin de 698.490 de doze au ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Cookies