România primește de luna viitoare refugiați. Aproape 300 de persoane ajung în țară

de:
18 feb. 2016
0 Afișari
România primește de luna viitoare refugiați. Aproape 300 de persoane ajung în țară

15 fugari din Siria, Pakistan şi Irak vor fi cazaţi în centrele din Bucureşti. Anul trecut, ţara noastră s-a angajat să primească din proprie iniţiativă 1.800 de emigranţi, dar a votat împotriva cotelor obligatorii care ar fi fost mult mai mari.

Peste un milion de refugiaţi din Orientul Mijlociu au ajuns în Europa anul trecut. Majoritatea au venit pe mare şi s-au stabilit în Grecia şi Italia. Autorităţile române spun că nici anul acesta nu va fi liniştit: exodul va continua.

România nu este o ţară atractivă pentru refugiaţi. Anul trecut au fost depuse doar 1.200 de cereri de azil, mai puţine decât în 2014. În Bulgaria, de exemplu, 20 de mii de oameni au cerut o măsură de protecţie. Inspectoratul pentru Imigrări are însă un plan de acţiune în caz de urgenţă pentru gestionarea a 20 de mii de fugari.

„Anul trecut s-a luat decizia, la nivelul UE, ca România să participe la relocarea mai multor refugiați din Italia și Grecia. În acest moment, în urma legăturii cu cele două țări, s-a ajuns la 160 de persoane din Italia și 135 din Grecia. Noi am înaintat scrisori de intenție, au fost efectuate verificările de rigoare, așteptăm să fie trimise aceste persoane către România. Totul depinde doar de colegii din cele două țări”, a spus Viorel Vasile.

În opinia sa, IGI este pregătit pentru a efectua interviurile și a analiza cererile de azil ale celor care le vor depune, atât cu personalul specializat existent, cât și cu personal suplimentar, care a fost pregătit în anul 2015.

Sursa: Digi24

Cookies