ARHIVA B365

România, pe ultimul loc la capitolul educaţie financiară

Rusii si romanii au cele mai proaste cunotinte financiare, arata un studiu international facut anul acesta. Din pacate jumatate dintre cei care au raspuns intrebarilor nu stiau termeni bancari sau fiscali de baza.

Problema e in primul rand la scoala, unde manualele si programa sunt neschimbate de un deceniu. Insa, in urmatorii 4 ani, Ministerul Educatiei nu are niciun plan sa modifice materia, asa ca bancile de exemplu, isi trimit angajatii in scoli, ca sa le explice elevilor economia actuala.

Mai multe banci, companii financiare si institutii de educatie private s-au apucat sa le explice copiilor si tinerilor economia, cu exemple practice si pe intelesul lor. Exista foarte multe cursuri gratuite, editate cu sprijinul institutiile financiare, dar si aplicatii pe internet, unde oricine poate invata cum sa se descurce cu banii. Toate cu exemple practice.

„Ei simt ca vine cineva sa le spuna ceva din lumea reala si-atunci imagineaza-ti. Sunt foarte deschisi, sunt foarte entuziasti insa nu stiau detalii ca diferenta dintre cardul de credit, cardul de debit, consult de economii, depozit, contul curent”, a declarat, pentru Stirile Pro TV, Bogdan Chiriac, instructor voluntar.

Situatia este ingrijoratoare, pentru ca atunci cand ajung la maturitate multi romani refuza sa apeleze la banci. Iar cei care iau credite, ajung de multe ori sa nu mai faca fata cheltuielilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button