România pe primele locuri în UE în ceea ce privește tariful la motorină

de:
04 dec. 2015
1 Afișari
România pe primele locuri în UE în ceea ce privește tariful la motorină

România se situează între primele locuri în UE în ceea ce privește tariful la motorină. Situarea României în top 10 cele mai scumpe ţări pentru motorină din UE este cauzată de taxarea cu 60% a acestui carburant de către stat.

Motorina din România costă, cu toate taxele incluse, 1,14 euro pe litru, mai mult decât în orice ţară UE din regiunea central şi est-europeană, după cum se poate vedea în imaginea ataşată. Datele au fost centralizate de către Comisia Europeană în ultimul Oil Bulletin, potrivit informaţiilor trimise de către ţările membre.

Vecinii noştri regionali au, fără excepţie, o motorină mai ieftină. Astfel, în Bulgaria costă 1,06 euro, în Ungaria 1,10 euro, în Cehia 1,10 euro, în Polonia 1,02 euro, în Slovacia şi Ungaria costă 1,08 euro, în Grecia costă 1,11 euro, în Croaţia costă 1,12 euro iar în Slovenia 1,11 euro.

Dar nu numai ţările din regiune au o motorină mai ieftină decât în România. Ţări dezvoltate din Vestul Europei, precum Franţa sau Spania au un preţ al carburantului de 1,10, respectiv 1,07 euro. În Germania costă, la fel ca în România, 1,14 euro. În Belgia costă 1,08 euro, potrivit unei analize Economica.net.

Cookies